:

Hvordan hæfter man i broderi?

Table of Contents:

 1. Hvordan hæfter man i broderi?
 2. Hvordan tråder man en Broderinål?
 3. Hvor starter man på et broderi?
 4. Hvordan broderi?
 5. Hvor mange tråde skal man brodere med?
 6. Kan man vaske et broderi?
 7. Hvordan laver man et broderimønster?
 8. Hvordan broderer man en pude?
 9. Hvad er Aidastof?
 10. Hvad skal man bruge til broderi?
 11. Hvordan brodere man et navn?
 12. Hvad er Kontursting?
 13. Hvad er Langsting?
 14. Hvilket stof broderer man på?
 15. Hvordan laver man en klokkestreng?

Hvordan hæfter man i broderi?

Når du har lavet en række, så kan du vende broderiet, sætte nål på den ca 10 cm ende og hæfte den på bagsiden, ved at føre den under de sting du har lavet. ELLER! Imens du syer dine korssting kan du holde en finger på tråd-enden på bagsiden og sy dine sting, så den automatisk bliver hæftet imens du syer.

Hvordan tråder man en Broderinål?

Hvor en normal nål har er spids er en broderinål uskarp. Det er så nålen automatisk finder ned imellem trådene i broderistoffet og ikke bare stikker igennem fibrene. Hvilken form for sting du gerne vil arbejde med er vigtigt at vide når du vælger stof.

Hvor starter man på et broderi?

Start med at brodere Når man begynder på et broderi med korssting, anbefaler vi, at man starter fra midten for at være sikker på, at motivet er centreret på stoffet, og at der er stof nok til alle sider. Obs! Kontroller at der ikke står noget andet på mønstret. På mønstret er der markeringer for hvor midten er.

Hvordan broderi?

Det er vigtigt at du har en broderinål, når du skal brodere. Hvis du eksempelvis broderer korssting, hvor hullerne i forvejen er markeret i stoffet (da det er Aida-stof) skal nålen ikke være spids. Dette gælder eksempelvis til korssting. Nålens størrelse afhænger af, hvor store stoffets huller er.

Hvor mange tråde skal man brodere med?

Man kan i princippet bruge mange former for tråd og garn til at brodere med. Hvis du broderer et diagrambroderi, anbefaler vi, at du broderer med seks-trådet bomuldsbroderigarn (100% bomuld) eller fire-trådet uldbroderigarn (100% uld). Til nogle designs deler du tråden til henholdsvis tre og to tråde.

Kan man vaske et broderi?

Vask af broderi i håndvarmt vand Broderiet må under ingen omstændigheder vaskes i en vaskemaskine, men skal håndvaskes. Vaskemidlet skal være et middel til uldvask, da broderier ofte er broderet med uldgarn. Og vandet må ikke være mere end 40 grader varmt, dvs. håndvarmt.

Hvordan laver man et broderimønster?

Guide til personligt broderimønster
 1. Klik på den blå knap ”Get started and select a picture”
 2. Vælg et billede i "Billeder" eller der hvor du gemmer billeder på din computer.
 3. Width = vælg hvor bredt du vil have dit broderi. ...
 4. Numbers of colours = vælg hvor mange farver du højst vil bruge til broderiet.

Hvordan broderer man en pude?

Riv eller klip de forskellige stofstykker i strimler på ca. 1,5 cm's bredde, ved kraftige stoffer dog 1 cm (til hvert kvadrat bruges 1 strimmel på ca. 125 cm). Start med at brodere øverst i venstre hjørne, 5 cm inde fra siden og 5 cm ned fra øverste kant.

Hvad er Aidastof?

Aida stof er bomuldsstof med tydelige firkanter og er herved det nemmeste stof at brodere på. Størrelsen angives i antal sting pr. cm. fx 5,4 som er den mest almindelige, jo lavere tallet er jo lettere er det at brodere på, da firkanterne bliver større.

Hvad skal man bruge til broderi?

Det kræver i princippet blot en nål og noget tråd eller garn. Det er også let at lære de forskellige sting, som du kan opnå mange forskellige resultater med. Vi tilbyder forskellige broderikits for både begyndere og de mere øvede brodøser.

Hvordan brodere man et navn?

Mange private har maskiner, der kan sy eller brodere navn på tekstiler. Inden du får syet navn på arvekjolen, så kan du bede om en broderiprøve af navn og dato på et tilsvarende stykke stof, så du kan vurdere om det færdige resultat bliver som ønsket.

Hvad er Kontursting?

Kontursting er skråt syede sting.

Hvad er Langsting?

Påtegnede langsting er nemme for børn og nybegyndere, da man dækker et større stykke med bomuldsgarn af gangen, ved at trække et langt sting fra streg til streg. Omridset af figurerne er tegnet op, så der skal syes fra streg til streg. Disse små broderier kan rammes ind, eller måske syes fast oven på en fin pude.

Hvilket stof broderer man på?

Aida stof er bomuldsstof med tydelige firkanter og er herved det nemmeste stof at brodere på. Størrelsen angives i antal sting pr. cm. fx 5,4 som er den mest almindelige, jo lavere tallet er jo lettere er det at brodere på, da firkanterne bliver større.

Hvordan laver man en klokkestreng?

Materialer: cm blåt stof med stjerner cm stribet stof til tekstfelter cm råhvidt stof med guldprikker 15 x 50 cm gyldent stof til klokker 5 x 25 cm ensfarvet gult stof til klokker 25 x 90 cm bagsidestof 25 x 90 cm tynd volumenvlies 4 stk.