:

Hvordan bliver man bøjletandlæge?

Table of Contents:

 1. Hvordan bliver man bøjletandlæge?
 2. Hvor lang tid tager det at blive bøjletandlæge?
 3. Hvor meget tjener en tandlæge efter skat?
 4. Hvor meget skal man have i snit for at blive tandlæge?
 5. Kan man få ordnet tænder på Tandlægehøjskolen?
 6. Hvad snit skal man have for at blive tandlæge?
 7. Hvad skal man have i snit for at være tandlæge?
 8. Hvilket gymnasium skal jeg vælge for at blive tandlæge?
 9. Hvad skal ens snit være på for at blive tandlæge?
 10. Hvor højt skal ens snit være for at blive tandlæge?
 11. Hvad skal man have i snit for at blive tandlæge?
 12. Hvor meget tjener en skraldemand efter skat?
 13. Hvad omsætter en tandlæge for?
 14. Hvad skal man bruge for at blive tandlæge?

Hvordan bliver man bøjletandlæge?

Du får fra midten af bachelordelen mulighed for at prøve teorien af i praksis gennem klinikophold og laboratorieforsøg. Efter bacheloruddannelsen i odontologi kan du læse videre på en kandidatuddannelse. For at blive praktiserende tandlæge skal du gennemføre kandidatuddannelsen i odontologi.

Hvor lang tid tager det at blive bøjletandlæge?

Uddannelsen til tandlæge er normeret til fem år, hvor bacheloruddannelsen tager tre år (seks semestre) og kandidatdelen tager to år (fire semestre). I Danmark kan uddannelsen til tandlæge foregå på enten Københavns Universitet eller på Aarhus Universitet på hhv. Københavns eller Århus Tandlægeskole.

Hvor meget tjener en tandlæge efter skat?

Gennemsnitlig indtægt pr. måned for nyuddannede (2019), inklusive pension, tillæg, værdi af personalegoder mv. 57.238 kr. 43.257 kr.

Hvor meget skal man have i snit for at blive tandlæge?

Ved ansøgning i kvote 1 skal karaktergennemsnittet fra den gymnasiale eksamen være mindst 6,0. Ved ansøgning i kvote 2 skal du bl. a. deltage i en kvote 2-prøve.

Kan man få ordnet tænder på Tandlægehøjskolen?

Tandbehandlinger på Tandlægeskolen fungerer således at behandlingen er gratis men patienten betaler selv for materialeforbrug. Det vil sige, at man som tommelfingerregel kommer til at slippe for halvdelen af regningen i forhold til at blive behandlet hos en almindelig tandlæge.

Hvad snit skal man have for at blive tandlæge?

Ved ansøgning i kvote 1 skal karaktergennemsnittet fra den gymnasiale eksamen være mindst 6,0. Ved ansøgning i kvote 2 skal du bl. a. deltage i en kvote 2-prøve.

Hvad skal man have i snit for at være tandlæge?

For at søge om optagelse skal du have mindst 6,0 i gennemsnit fra din adgangsgivende eksamen eller søge ind i kvote 2, hvor du skal bestå kvote 2-prøven. I kvote 1 er 6,0 er dog ikke nok til at blive optaget på denne uddannelse.

Hvilket gymnasium skal jeg vælge for at blive tandlæge?

tandlæge studiet skal du have taget en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux) eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen. Derudover er der en række specifikke fag du skal have bestået. Kravet gælder både optagelse i såvel kvote 1 som kvote 2.

Hvad skal ens snit være på for at blive tandlæge?

Mindst 6,0 i gennemsnit
 • For at søge om optagelse skal du have mindst 6,0 i gennemsnit fra din adgangsgivende eksamen eller søge ind i kvote 2, hvor du skal bestå kvote 2-prøven.
 • I kvote 1 er 6,0 er dog ikke nok til at blive optaget på denne uddannelse.

Hvor højt skal ens snit være for at blive tandlæge?

Ved ansøgning i kvote 1 skal karaktergennemsnittet fra den gymnasiale eksamen være mindst 6,0. Ved ansøgning i kvote 2 skal du bl. a. deltage i en kvote 2-prøve.

Hvad skal man have i snit for at blive tandlæge?

Uddannelsen til autoriseret tandlæge foregår på universitet i Arhus og København, hvor du skal læse odontologi i sammenlagt fem år. Først tager du en bachelor i odontologi på tre år og derefter en to-årig kandidatuddannelse i odontologi.

Hvor meget tjener en skraldemand efter skat?

En skraldemand tjener i gennemsnit 30.000 kr. om måneden inkl. pension, feriepenge og personalegoder. Lønnen afhænger blandt andet af, om du arbejder privat eller kommunalt, og om du er renovationschauffør (kører bilen) eller er renovationsarbejder (sidder ved siden af føreren).

Hvad omsætter en tandlæge for?

Analysen baserer sig på det store antal klinikker, som PwC betjener inden for tandlægebranchen. Analysen viser, at omsætningen i gennemsnit er steget fra DKK 5,0 mio. i 2018 til DKK 5,2 mio. i 2019.

Hvad skal man bruge for at blive tandlæge?

Tandlægeuddannelsen er en professionsuddannelse, og for at blive tandlæge er det er krav, at du læser kandidatuddannelsen i Odontologi. Efter et års arbejde som færdiguddannet tandlæge kan du få autorisation til at arbejde som selvstændig tandlæge.