:

Hvordan kommer man ind på et kollegie?

Table of Contents:

 1. Hvordan kommer man ind på et kollegie?
 2. Hvordan skriver man sig op til studieboliger?
 3. Hvad er S DK?
 4. Hvor mange bor på kollegie?
 5. Hvordan bliver man skrevet op til kollegie?
 6. Hvor kan man se kollegiet?
 7. Kan man bo i studiebolig uden at studere?
 8. Hvad er forskel på ungdomsbolig og studiebolig?
 9. Kan man bo på kollegie som elev?
 10. Hvor bor de studerende?
 11. Hvornår kan man blive skrevet op til kollegie?
 12. Hvordan søger man kollegie i København?
 13. Hvem spillede hovedrollen i kollegiet?
 14. Hvad bliver Regensen brugt til i dag?

Hvordan kommer man ind på et kollegie?

Du behøver ikke nødvendigvis vente med at søge bolig, til du sætter dine fødder på campus. Allerede som 15-årig kan man blive skrevet op i de almennyttige boligselskaber, og du kan mange steder skrive dig på venteliste til et kollegie op til et år før studiestart.

Hvordan skriver man sig op til studieboliger?

Sådan skriver du dig op til en almen ungdomsbolig Gå ind på boligorganisationernes hjemmeside. Her kan du søge bolig og skrive dig på venteliste. Det kan du eksempelvis gøre på www.domea.dk, hvor du kan finde de almene ungdomsboliger, som administreres af Domea.dk.

Hvad er S DK?

Velkommen til s.dk Her har du som studerende adgang til 10.000 studieboliger. Vores ventelistesystem giver dig mulighed for at søge studieboliger ét samlet sted, så er du under uddannelse, eller skal du lige til at starte på din uddannelse, kan du søge efter din kommende bolig her.

Hvor mange bor på kollegie?

Et kollegium (i flertal kollegier) er en bebyggelse, hvor studerende bor sædvanligvis i små enkeltværelser, og hvor ca. 10-20 studerende deler et køkken (og i ældre kollegier også bad). I nogle tilfælde har den enkelte studerende eget køkken. Alt efter størrelse har et kollegium et eller flere køkkener.

Hvordan bliver man skrevet op til kollegie?

Før du kan flytte ind i en studie- /ungdoms- eller kollegiebolig, skal du dokumentere, at du er aktiv på dit studie eller din uddannelse med en udfyldt erklæring om studie-/ uddannelsesaktivitet. Henvend dig til din uddannelsesinstitution for at få en erklæring om studieaktivitet eller hent en blanket her.

Hvor kan man se kollegiet?

Se Kollegiet online - Viaplay.

Kan man bo i studiebolig uden at studere?

Du skal være elev, lærling eller aktiv på en SU-berettiget uddannelse for at bo på et kollegie eller i en ungdomsbolig. Når du afslutter din uddannelse, opfylder du ikke længere betingelserne for at bo på kollegie eller i ungdomsbolig og skal derfor straks opsige din bolig.

Hvad er forskel på ungdomsbolig og studiebolig?

En studiebolig er en ældrebolig, der lejes ud som ungdomsbolig. Huslejen er højere for studieboliger, da boligorganisationerne ikke får statsstøtte til studieboliger.

Kan man bo på kollegie som elev?

Du skal være elev, lærling eller aktiv på en SU-berettiget uddannelse for at bo på et kollegie eller i en ungdomsbolig. Når du afslutter din uddannelse, opfylder du ikke længere betingelserne for at bo på kollegie eller i ungdomsbolig og skal derfor straks opsige din bolig.

Hvor bor de studerende?

I København er der en studiebolig for hver femte studerende på en videregående uddannelse. Omvendt er der i fx Aalborg en studiebolig til tre ud af ti af byens studerende. Samtidig er udbuddet af betalige almene ungdomsboliger lavere i København relativt til andre store studiebyer.

Hvornår kan man blive skrevet op til kollegie?

Generelt er minimum alderen 18 år. Dvs. du kan skrive dig på venteliste den dag du fylder 18. Nogle få kollegier accepterer ansøgere som er 17 år gamle.

Hvordan søger man kollegie i København?

Hvis du skal flytte til København, er det en god ide at skrive sig på venteliste hos Centralindstillingsudvalget (CIU) og Kollegiernes Kontor (KKIK). Tilsammen indstiller CIU og KKIK til cirka 11.500 ungdomsboliger i hovedstadsområdet. på begge lister. Vær dog opmærksom på, at kandidatstuderende ikke tæller som 'ny'.

Hvem spillede hovedrollen i kollegiet?

Kollegiet (film)
Kollegiet
Overblik
Manuskript afJannik Tai Mosholt
MedvirkendeMichael Grønnemose, Mikkel Arndt, Neel Rønholt, Rikke Lylloff, Mira Wanting, Julie Ølgaard, Peter Hald, Steen Stig Lommer, Jon Lange
FotograferingMikael Valentin

Hvad bliver Regensen brugt til i dag?

Regensen (latinsk navn: Collegium Regium, det kongelige kollegium, men oftest kaldet Collegium Domus Regiæ, det kongelige hus' kollegium) er et kollegium for studerende ved Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet og er placeret ved Rundetårn i København.