:

Hvilken betydning havde den kolde krig?

Table of Contents:

  1. Hvilken betydning havde den kolde krig?
  2. Hvilke to ideologier stod overfor hinanden under den kolde krig?
  3. Hvad skete der efter Anden Verdenskrig?
  4. Hvordan sluttede våbenkapløbet?
  5. Hvad betyder atomkrig?
  6. Hvem afsluttede den kolde krig?
  7. Hvad er de tre ideologier?
  8. Hvordan sluttede Anden Verdenskrig?
  9. Hvilke lande er i Østeuropa?
  10. Hvornår sluttede våbenkapløbet?
  11. Hvem udviklede først interkontinentale missiler?
  12. Hvem har atomvåben i dag?
  13. Hvad er atomvåben lavet af?

Hvilken betydning havde den kolde krig?

Den Kolde Krig var den storpolitiske konflikt, der definerede perioden mellem Anden Verdenskrigs afslutning i 1945 frem til Berlinmurens fald i 1989 og opløsningen af Sovejtuniuonen to år efter. Konflikten stod mellem de to supermagter, USA og Sovjetunionen, sammen med deres allierede.

Hvilke to ideologier stod overfor hinanden under den kolde krig?

Ideologiernes rolle InfoDel Under den kolde krig var kommunismen den herskende ideologi i Sovjetunionen og dens satellitstater samt i Kina, Nordvietnam, Cuba m. fl. USA så sig derimod som bærer af en liberalistisk ideologi, der måtte stå i modsætning til kommunismen.

Hvad skete der efter Anden Verdenskrig?

Da Nazityskland havde tabt 2. Verdenskrig, blev Tyskland opdelt i fire områder eller zoner, som det blev kaldt. Hver zone skulle kontrolleres af enten USA, Storbritannien, Frankrig eller Sovjetunionen, som var de lande, der havde vundet krigen. Sovjetunionen skulle kontrollere Østtyskland.

Hvordan sluttede våbenkapløbet?

I løbet af 1950 bølgede krigen frem og tilbage, hvorefter konflikten fik karakter af stilstandskrig frem til våbenhvilen i 1953. Koreakrigen kostede op mod fire millioner mennesker livet. Våbenhvilen fra 1953 er stadig gældende, og der er dermed aldrig blevet lavet en egentlig fredsaftale mellem Nord- og Sydkorea.

Hvad betyder atomkrig?

Atomkrig er en krig med atomvåben (kernevåben). Atomkrig kan være langt mere destruktiv og tilføje skade på langt kortere tid end konventionel krig.

Hvem afsluttede den kolde krig?

Den kolde krig blev reelt afsluttet med Berlinmurens fald 9. november 1989. På deres møde på Malta i december 1989 erklærede Mikhail Gorbatjov og George H.W. Bush officielt, at den kolde krig var slut.

Hvad er de tre ideologier?

Liberalisme, konservatisme og socialisme er tre klassiske ideologier, der alle opstod i løbet af 1700- og 1800-tallet, for til sidst at danne grundlag for 1800-tallets partier og politiske systemer, som sidenhen blomstrede i 1900-tallet.

Hvordan sluttede Anden Verdenskrig?

Krigen – hvis væbnede konflikter kom til at berøre adskillige lande i næsten alle verdensdele – sluttede med først Tysklands og derpå Japans kapitulation i foråret og sommeren 1945. Japans kapitulation kom efter USA's angreb på Nagasaki og Hiroshima med det nye dommedagsvåben, atombomben.

Hvilke lande er i Østeuropa?

På den liste betragtes følgende ti lande som Østeuropa: Hviderusland, Bulgarien, Tjekkiet, Ungarn, Moldova, Polen, Rumænien, Rusland, Slovakiet og Ukraine. Opdelingen af lande er foretaget på grund af statistisk bekvemmelighed og indebærer ikke nogen antagelse om politisk eller anden tilhørsforhold.

Hvornår sluttede våbenkapløbet?

Da Sovjetunionen i 1985 fik en ny politisk ledelse, erkendte den nye leder Mikhail Gorbatjov, at de ikke længere kunne følge med USA i våbenkapløbet. Senere i 1991, da Sovjetunionen blev opløst, stod USA ene tilbage som verdensmagt.

Hvem udviklede først interkontinentale missiler?

Raketter affyres oftest som fyrværkeri Med hjælp fra de tyske raketforskere og -teknikere udviklede Sovjetunionen i 1950'erne verdens første interkontinentale ballistiske missil kaldet R-7. Det var R-7'eren, der 4. oktober 1957 bragte Sputnik 1 i bane omkring Jorden.

Hvem har atomvåben i dag?

Lande med Atomvåben
  • USA.
  • Rusland.
  • Kina.
  • Storbritannien.
  • Frankrig.
  • Pakistan.
  • Indien.
  • Israel.

Hvad er atomvåben lavet af?

Atomvåben baseret på fission sker ved spaltning af uran eller plutonium. Atomvåben baseret på fusion sker gennem sammensmeltning af hydrogenkerner. Sidstnævnte bliver derfor ofte kaldet hydrogenbombe, selv om det også er en type atombombe.