:

Hvilke oplysninger må politiet videregive?

Table of Contents:

 1. Hvilke oplysninger må politiet videregive?
 2. Hvordan skal politiet identificere sig?
 3. Hvornår ringer man 118?
 4. Kan man skrive en besked til politiet?
 5. Hvornår må man videregive personfølsomme oplysninger?
 6. Kan man se sin politirapport?
 7. Hvad er forskellen på en politiassistent og en politibetjent?
 8. Hvornår må politiet spørge om ID?
 9. Hvad er brandvæsenets nummer?
 10. Hvad er 118?
 11. Hvad kan man politianmelde?
 12. Hvornår kan man politianmelde?
 13. Kan man læse politirapport?

Hvilke oplysninger må politiet videregive?

Fælles for både retshåndhævelsesloven, EU's databeskyttelsesforordning og databeskyttelsesloven er, at politiet kun behandle oplysninger om race eller etnisk oprindelse, politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning, fagforeningsmæssigt tilhørsforhold, genetiske data, biometriske data med det formål entydigt at ...

Hvordan skal politiet identificere sig?

Politiets id Alle politiansatte har et unikt markeringsnummer, hvorved de kan identificeres. Markeringsnumrene består af et bogstav og fire cifre og er placeret på politiuniformen - på skulderen eller brystet. Det er således kun politibetjente i uniform, der bærer markering.

Hvornår ringer man 118?

Tidligere har det også været fremme, at folk ringer til 1 for at få oplyst telefonnumre. Men her er det nummeroplysningen ved 118, man skal have fat i.

Kan man skrive en besked til politiet?

Via en kontaktformular Hvis du skriver til os via en af vores kontaktformularer, fx Tip politiet, på politi.dk, bliver din henvendelse sendt sikkert.

Hvornår må man videregive personfølsomme oplysninger?

Persondatalovens § 7 Særligt følsomme personoplysninger kan som udgangspunkt kun videregives, hvis det er samtykke. Men følsomme personoplysninger kan dog videregives, hvis oplysningerne er nødvendige for myndighedsudøvelsen hos den myndighed, der får dem.

Kan man se sin politirapport?

Indsigt i egne oplysninger Hvis du ønsker at få indsigt i, om politiet behandler oplysninger om dig, skal du rette henvendelse til den enkelte politikreds eller Rigspolitiets Databeskyttelsesenhed. Adgangen til indsigt reguleres af retshåndhævelsesloven, EU's databeskyttelsesforordning og databeskyttelsesloven.

Hvad er forskellen på en politiassistent og en politibetjent?

Det massive flertal af danske politifolk kaldes nemlig for politiassistenter. Det er betegnelsen mellem politibetjent og politikommissær, groft sagt. Der er selvfølgelig en del andre titler at smykke sig med – men i det store hele består dansk politi af politiassistenter.

Hvornår må politiet spørge om ID?

Færdselsloven giver politiet ret til at stoppe og kontrollere en fører og et køretøj for at se, om der er fejl på en bil, eller om føreren har kørekortet i orden. Hvis en person ikke kan tage vare på sig selv, må politiet kigge i lommerne på folk for at se, om der er id-papirer.

Hvad er brandvæsenets nummer?

ring 112 - landsdækkende nummer til alarmcentralen, når du akut har brug for hjælp fra politi, brandvæsen eller ambulance.

Hvad er 118?

Oldtidslevnet Nummeroplysningen 118 er stadig rigtig populær 118 eller Nummeroplysningen benyttes stadig i stor grad til at finde personer og forretninger med. Alene hjemmesiden www.118.dk har 30 millioner besøg om året, fortæller TDC, der står bag tjenesten.

Hvad kan man politianmelde?

Ring altid til alarmcentralen på tlf.: 112, hvis du har brug for akut udrykning.
 • Indbrud. ...
 • Tyveri og hærværk. ...
 • Vold og røveri. ...
 • Stalking, psykisk vold og vold i nære relationer. ...
 • Hadforbrydelser. ...
 • Seksualforbrydelser. ...
 • Digitale seksualforbrydelser. ...
 • Økonomisk svindel på nettet.

Hvornår kan man politianmelde?

Politiet kan også give et tilhold til en person, hvis der er en begrundet mistanke om, at han eller hun har begået et strafbart forhold, som krænker din fred. Det kan f. eks. være, hvis han eller hun har skaffet sig adgang til din bolig, har fremsat strafbare trusler over for dig eller har begået hærværk mod dine ting.

Kan man læse politirapport?

Politiet skriver din forklaring i en politirapport, som du vil få mulighed for at læse igennem, og som du kan underskrive, hvis du er enig i indholdet. Du har ikke pligt til at læse eller underskrive politirapporten.