:

Hvordan virker Dæktryksovervågning?

Table of Contents:

 1. Hvordan virker Dæktryksovervågning?
 2. Hvordan finder jeg det rigtige dæktryk?
 3. Hvordan virker en dæktryksmåler?
 4. Hvor sidder Dæktrykssensor?
 5. Hvad koster kodning af TPMS?
 6. Hvordan koder man TPMS ventiler?
 7. Hvordan måler bilen dæktryk?
 8. Hvem kan kode TPMS ventiler?
 9. Hvad gør man ved lavt dæktryk?
 10. Er det farligt at køre med lavt dæktryk?
 11. Hvordan ser TPMS ventil ud?
 12. Hvad skal man være opmærksom på når der kontrollers dæktryk?
 13. Er der forskel på TPMS ventiler?
 14. Kan man se TPMS ventiler?
 15. Kan man genbruge TPMS ventiler?

Hvordan virker Dæktryksovervågning?

Overvågningen foregår ved hjælp af bilens ABS-sensor eller anden lignende sensor, der måler hastigheden på hjulene. Funktionen kan ikke måle det konkrete dæktryk og temperatur, men blot indikere at noget er galt. Tryktabet registreres ved, at hjulet drejer hurtigere rundt.

Hvordan finder jeg det rigtige dæktryk?

Du kan se, hvad det korrekte dæktryk er inde i bilen. På de fleste biler sidder der nemlig et mærke, der fortæller, hvad dæktrykket i din bil skal være. Du kan finde mærket enten i handskerummet, i dørkanterne eller i benzindækslet. Du kan også se det i bilens instruktionsbog.

Hvordan virker en dæktryksmåler?

Modsat den indirekte TPMS, måler direkte TPMS rent faktisk dæktrykket fra nogle sensorer indbygget i hvert enkelt dæk. Sensorerne overvåge ikke kun hjulomdrejninger som med indirekte TPMS, men måler også det nøjagtige dæktryk for hvert dæk, med et par sekunders mellemrum.

Hvor sidder Dæktrykssensor?

Alt om TPMS / Dæktrykssensor Der findes to systemer, som moderne biler kører med. Direkte og et indirekte system. Det direkte system kræver, at der sidder sensor i hjulets ventiler, hvilket bilejerne ikke altid er opmærksomme på når de køber hjul brugte.

Hvad koster kodning af TPMS?

SERVICEAFGRÆNSNINGPRIS
Ventiler AluminiumAluminium125,- pr.stk.
Ventiler TPMSTPMSFra 500,- pr.stk.
Montering TPMS VentilerTPMS125,- pr.stk.
Kodning TPMS VentilerTPMS125,- pr.stk

Hvordan koder man TPMS ventiler?

Sensoren er en del af ventilen og skal kodes til bilens computer. Kodningen kan være forskelligt fra bil til bil. Ved nogle biler sker opdateringen automatisk, mens det kan være nødvendigt med et OBD-stik ved andre biler. Ved ”Direkte TPMS” kan der forekomme ekstra omkostninger.

Hvordan måler bilen dæktryk?

Sensoren måler omdrejningerne på bilens ABS-ring og giver ud fra de informationer besked, hvis der er for lidt luft i dækket (dæktrykket kan ikke vises). Direkte TPMS: Her måler TPMS-systemet dæktrykket ved hjælp af en sensor i fælgen. Sensoren er en del af ventilen og skal kodes til bilens computer.

Hvem kan kode TPMS ventiler?

I tilfælde af at ventilerne skal kodes via computerstikket i bilen (OBD-stik), skal dette ske ved et autoriseret værksted. Vi forhandler TPMS-systemet fra Danmarks største leverandør på området. Vi har det nødvendige værktøj til at kunne supportere TPMS-systemet.

Hvad gør man ved lavt dæktryk?

Få hjælp af FDM Først og fremmest er bilens køre- og bremseegenskaber meget afhængig af rigtigt dæktryk. Ved for lavt dæktryk er der en øget risiko for, at du mister kontrollen over bilen i en kritisk situation - f. eks ved en hård opbremsning.

Er det farligt at køre med lavt dæktryk?

Kører du med for lavt dæktryk, så risikerer du at miste kontrollen over bilen ved hårde opbremsninger, og der er også risiko for skader på dækket. Samtidig påvirkes dækkets levetid, hvis du kører med forkert dæktryk.

Hvordan ser TPMS ventil ud?

Ved direkte TPMS sidder der en specielt ventil i dækket, med en sensor der måler dækkets tryk og sender den vidre til bilens computer. Denne type TPMS sensor skal monteres sammen med dækket og programmeres specielt til bil-modellen. Dog kan den så vise dæktryk i bilens display.

Hvad skal man være opmærksom på når der kontrollers dæktryk?

På trykmåleren er der typisk en rød skala, der viser trykket i bar og en sort skala, der viser trykket i psi. kPa = 14,5 psi. Dæktrykket skal kontrolleres, når dækkene er kolde. Når trykket er kontrolleret, er det vigtigt, at ventilhætten skrues rigtigt på, da snavs kan gøre ventilen utæt.

Er der forskel på TPMS ventiler?

TPMS-systemet overvåger dæktrykket TPMS står for "Tyre Pressure Monitering System". Er der monteret en TPMS-ventil, overvåger TPMS-systemet også temperaturen i dækket. Der findes 2 forskellige systemer: Indirekte TPMS: Her måler TPMS-systemet ved hjælp af bilens ESP/ABS-system.

Kan man se TPMS ventiler?

Fælles: I begge tilfælde kan man via bilens display holde øje med om et dæk taber luft eller om der er en defekt TPMS-sensor. Der gives besked i displayet, når der er en afvigelse på mere end 20 pct. end hvad ventilen/sensoren er kodet til, eller hvis dæktrykket kommer under 1,5 bar.

Kan man genbruge TPMS ventiler?

Kan jeg genbruge de TPMS, som sidder i de fælge, som fulgte med bilen? Ja, man kan godt genbruge de originale dæktrykssensorer, som fulgte med de originale fælge til bilen. Sørg for at overflytningen af sensoren foretages af en kvalificeret person, og husk at få alle dele med over (der er en hel del smådele).