:

Hvordan hænger HTML og CSS sammen?

Table of Contents:

 1. Hvordan hænger HTML og CSS sammen?
 2. Hvad er det en CSS fil gør?
 3. Hvilket tag skal jeg sætte ind for at bruge intern CSS?
 4. Hvordan bruger man HTML?
 5. Hvad er en CSS?
 6. Hvordan laver jeg et div element en klasse?
 7. Hvilket HTML tag bruges til at skrive en paragraf?
 8. Hvad er en HTML kode?
 9. Hvad skal man skrive i HTML for at indsætte et hyperlink?
 10. Hvordan sætter man billede ind i HTML?
 11. Hvad bruger man CSS til?
 12. Hvad er HTML CSS og JavaScript?
 13. Hvor skal style ligge for internt at organisere CSS i min HTML fil?
 14. Hvad består HTML af?
 15. Hvilke elementer finder man i et HTML dokument?

Hvordan hænger HTML og CSS sammen?

CSS står for Cascading Style Sheets. Hvor HTML er den grundlæggende konstruktion og struktur af din hjemmeside, er CSS det, som gør det muligt at 'style' hjemmesidens udtryk, altså ændre farve, tekststørrelse, afstande osv. HTML kode uden CSS ville altså se rimelig kedeligt ud.

Hvad er det en CSS fil gør?

Cascading Style Sheets (forkortet CSS) er et computersprog, der bruges til at beskrive, hvordan man ønsker indholdet af et HTML/XHTML/XML-dokument præsenteret, f. eks. i en browser.

Hvilket tag skal jeg sætte ind for at bruge intern CSS?

Du kan også vælge at bruge elementet og skrive din CSS seperat heri. Med style skal du ikke angive en Selektor, da det giver sig selv, nu hvor du sætter style-atributten direkte på elementet, men nu hvor vi bruger elementet style, skal vi bruge en selektor til at bestemmet det element vi vil ramme.

Hvordan bruger man HTML?

HyperText Markup Language (HTML) er et opmærkningssprog, der primært har til formål at få tekst og billeder på en hjemmeside til at virke som links til andre HTML-sider. Markup betyder at opmærke, og HTML bruges til at strukturere hjemmesider og bestemme udseendet.

Hvad er en CSS?

CSS, der står for Cascading Style Sheets, er et såkaldt style sheet/typografiark, der er et computersprog, der bliver anvendt til at definere den visuelle opsætning af HTML, XHTML og XML-dokumenter i en browser.

Hvordan laver jeg et div element en klasse?

1 - Lav en "citat" klasse, som gør tekst kursiv. 2 - Find et stykke tekst, og sæt det ind i et paragraf-tag. Udvælg 2-3 linjer i teksten og sæt et element omkring dem. Tilføj din "citat" klasse til disse elementer.

Hvilket HTML tag bruges til at skrive en paragraf?

Vi starter med at lave et åbnings p-tag, så skriver vi noget tekst, og så lukker vi vores p-tag. Du kan skrive tags med både stort og småt, men skriv med små, det er det de fleste gør.

Hvad er en HTML kode?

HTML er en forkortelse for HyperText Markup Language, og blev opfundet af blandt andre Tim Berners-Lee og hans kolleger, der arbejdede på atomforskningsinstituttet CERN i Schweiz.

Hvad skal man skrive i HTML for at indsætte et hyperlink?

Den grundliggende link-tag A-tag'en og den tilhørende HREF er det søgemaskinerne kigger efter og følger. Hvis man linker til sider der ikke er placeret på ens eget site, er det vigtigt at man husker at skrive http:// (eller https://) foran addressen, ellers tror linket, at din adresse ligger på samme site.

Hvordan sætter man billede ind i HTML?

Billed-tag'en Den tag man bruger til billeder hedder (dvs. image). Den er lidt speciel i forhold til de andre tags, idet man ikke har en slut-tag. Til tag'en hører attributten SCR, som er her man fortæller hvad det er for et billede der skal indsættes på pladsen.

Hvad bruger man CSS til?

CSS, der står for Cascading Style Sheets, er et såkaldt style sheet/typografiark, der er et computersprog, der bliver anvendt til at definere den visuelle opsætning af HTML, XHTML og XML-dokumenter i en browser. CSS kan lægges ind i et HTML-dokument eller i separate filer.

Hvad er HTML CSS og JavaScript?

HTML bruges til at skabe hjemmesidens struktur, CSS bruges til at udsmykke hjemmesiden og JavaScript bruges til at skabe dynamisk indhold på hjemmesiden.

Hvor skal style ligge for internt at organisere CSS i min HTML fil?

Der er ingen krav til hvor man placerer filen. Det er hensigtsmæssigt at placere den i et directory til css-filer, men der er ikke noget formelt krav. Jeg bruger sædvanligvis et directory der hedder StyleSheets, men det bestemmer man selv.

Hvad består HTML af?

HTML-elementer består af tags. Et tag består af < og >. Det der står imellem < og > er tag-typen. Der findes altid et start tag og et slut tag .

Hvilke elementer finder man i et HTML dokument?

Top-niveau elementer
 • head - dokumentets header (indeholder info om dokumentet)
 • body - dokumentets body (indeholder det synlige dokument)
 • frameset - rammesæt (kan erstatte body) frame - ramme. noframes - alternativ visning, hvis frames ikke vises.