:

Er der vand under Sahara?

Table of Contents:

  1. Er der vand under Sahara?
  2. I hvilket land ligger Sahara ørkenen?
  3. Hvordan kan der opstå ørken i forbindelse med bjerge?
  4. Hvad er den største ørken i verden?
  5. Hvor er Gobi ørkenen?
  6. Hvorfor er der ikke regn i Sahara?

Er der vand under Sahara?

De vidner om, at Sahara indtil for få tusinde år siden var et frodigt område. Det samme gør det vand, man mange steder finder dybt under ørkenen. Geologerne har fastslået, at i hvert fald noget af vandet har ligget der i mindst 200.000 år.

I hvilket land ligger Sahara ørkenen?

Sahara strækker sig tværs over Nordafrika, 6000 km fra Atlanterhavet til Det Røde Hav i et km bredt bælte. Ørkenen når Atlasbjergenes fod mod NV, Libyens og Egyptens Middelhavskyster mod NØ og afløses mod syd af Sahels busksteppe.

Hvordan kan der opstå ørken i forbindelse med bjerge?

I enkelthederne har terrænforholdene stor betydning for udbredelsen af ørken og steppe inden for disse områder, idet bakker og bjerge begunstiger dannelsen af regn og derfor er dækket af steppe eller stedvis endog af skov, mens sletter, særlig når de på alle sider omgives af bjerge, er meget tørre og ørkenagtige.

Hvad er den største ørken i verden?

Sahara er en ørken i Afrika. Det er med omkring 8,5 mio. km2 verdens største ørken. Navnet Sahara kommer fra det arabiske ord Sahhra som betyder ørken.

Hvor er Gobi ørkenen?

Gobi-ørkenen (mongolsk Говь, Govi eller Gov' kinesisk: 戈壁(沙漠) er det største ørkenområde i Asien. Den dækker de nordlige og nordvestlige dele af Kina og den sydlige del af Mongoliet.

Hvorfor er der ikke regn i Sahara?

Da varm luft kan indeholde mere fugt end kold luft, er luften knastør og varm, når den er nået helt ned til jordoverfladen. Tør luft medfører få skyer, masser af sol og begrænset nedbør.