:

Hvem var med Tyskland i 2 verdenskrig?

Table of Contents:

 1. Hvem var med Tyskland i 2 verdenskrig?
 2. Hvor mange soldater mistede USA under 2 verdenskrig?
 3. Hvorfor angreb Japan USA 2 verdenskrig?
 4. Hvem var med i aksemagterne?
 5. Hvor mange sovjetiske soldater døde under 2 verdenskrig?
 6. Hvor mange amerikanske soldater døde i Vietnamkrigen?
 7. Hvad gjorde USA efter Pearl Harbor?
 8. Hvad blev Pearl Harbor brugt til?
 9. Hvem var aksemagterne i 2. Verdenskrig?
 10. Hvornår angreb Tyskland Sovjetunionen?
 11. Hvor mange døde i KZ lejre under 2 verdenskrig?

Hvem var med Tyskland i 2 verdenskrig?

Under 2. Verdenskrig tilsluttede autoritære styrer i lande som Ungarn, Rumænien, Slovakiet, Bulgarien og Kroatien sig også aksemagterne. Den oprindelige akse blev slået i stykker, da Italien overgav sig til de allierede i 1943, mens Tyskland og Japan fortsatte deres alliance frem til Tysklands kapitulation i 1945.

Hvor mange soldater mistede USA under 2 verdenskrig?

Til sammenligning har det amerikanske Department of Veteran Affairs opgjort det amerikanske dødstal under Anden Verdenskrig til 405.399.

Hvorfor angreb Japan USA 2 verdenskrig?

Hensigten med angrebet mod Pearl Harbor var at neutralisere USAs stillehavsflåde, mens koordinerede japanske angreb mod flere lande blev udført.

Hvem var med i aksemagterne?

Aksemagternes medlemmer
 • Tyskland.
 • Kejserriget Japan.
 • Kongeriget Italien.

Hvor mange sovjetiske soldater døde under 2 verdenskrig?

Sovjetunionen mistede flest soldater Sovjetunionen tegnede sig for de allerstørste tab. Alene i de to første måneder, efter Sovjetunionen var trådt ind i krigen, blev ca. en mio.

Hvor mange amerikanske soldater døde i Vietnamkrigen?

58.000 amerikanske soldater døde i Vietnam. Det er frygteligt nok i sig selv, ligesom det millionstore vietnamesiske tabstal. Men med de amerikanske soldaters død opstod også et traume i USA, hvor skammen bliver ved med at skurre mod nederlagsfølelsen.

Hvad gjorde USA efter Pearl Harbor?

- Efter Pearl Harbor blev amerikanerne opsatte på at forhindre et nyt angreb, og dermed skulle USA på længere sigt bekæmpe fjendtlige magter – også i fredstid – gennem militær overlegenhed og internationalt engagement for at forhindre fremtidige krige, siger Anne Mørk.

Hvad blev Pearl Harbor brugt til?

Pearl Harbor er en amerikansk flådebase i Stillehavet på øen Oahu, Hawaii. Flådebasen var ramme om slaget om Pearl Harbor, der var Japans indledende angreb på USA under 2. verdenskrig. Flådebasen blev angrebet søndag, den 7.

Hvem var aksemagterne i 2. Verdenskrig?

De Allierede er betegnelsen for den alliance af nationer, der under ledelse af Storbritannien, Sovjetunionen, USA og Republikken Kina bekrigede Aksemagterne bestående af Tyskland, Japan og Italien under 2. verdenskrig.

Hvornår angreb Tyskland Sovjetunionen?

I juni 1941 brød Hitler ikkeangrebspagten med Stalin ved at lade tyske tropper angribe Sovjetunionen i en storstilet operation med kodenavnet Barbarossa.

Hvor mange døde i KZ lejre under 2 verdenskrig?

I perioden blev mellem 5 og 6 millioner jøder dræbt. Heraf døde 4 millioner i de såkaldte koncentrationslejre (også kaldet kz-lejre), der var tvangsarbejdslejre eller udryddelseslejre. Lejrene lå dels i Tyskland og dels i de områder, Tyskland besatte under 2. Verdenskrig.