:

Hvad er Charcots fod?

Table of Contents:

 1. Hvad er Charcots fod?
 2. Hvordan bruges fodfil?
 3. Hvordan får man hård hud væk?
 4. Hvordan forebygger man diabetiske senkomplikationer?
 5. Hvorfor er min ankel hævet?
 6. Hvad er Diabetisk neuropati?
 7. Hvornår bruger man fodfil?
 8. Er fodfil godt?
 9. Er hård hud godt?
 10. Kan hård hud gøre ondt?
 11. Hvilke senkomplikationer følgesygdomme kan diabetes få?
 12. Hvad er Angiopati?
 13. Er hævede ankler farligt?
 14. Hvordan fjerner man hævelse i ankel?
 15. Hvad gør alfa liponsyre?

Hvad er Charcots fod?

Charcot artropati er en tilstand, hvor der opstår knogle- og ledforandringer i foden, og knogler og led bliver skrøbelige. Knogleforandringerne kan medføre brud omkring de små led i foden.

Hvordan bruges fodfil?

Brug fodfilen på enten tør eller fugtig hud. Det er mest skånsomt at file på våd eller fugtig hud. Det er en god idé at blødgøre huden i et fodbad inden brug af fodfilen. Ved køb af Apotekets Keramisk Fodfil får du 10 års garanti.

Hvordan får man hård hud væk?

Fjern hård hud:
 1. Trin 1: blødgør den hårde hudHård hud er tyk og stiv, så det anbefales at blødgøre den først. ...
 2. Trin 2: Fil din hårde hud væk med en pimpsten eller fodfil. ...
 3. Trin 3: Hold din hud velfugtet – Når du har filet den hårde hud ned, er det vigtigt at fugte den behandlede hud for at holde den blød.

Hvordan forebygger man diabetiske senkomplikationer?

Hvordan forebygger du senkomplikationer? Hvis blodsukkeret er godt kontrolleret, mindsker det forekomsten af senkomplikationer på nerver, øjne og nyrer, markant. God kontrol af blodsukker, blodtryk og blodets fedtstoffer reducerer også forekomsten af hjerte- og karsygdom (blodpropper).

Hvorfor er min ankel hævet?

Ødemer omkring anklerne kan skyldes dårlig venepumpeaktivitet eller dårligt tilbageløb af blod fra benene. Øget vand andre steder i kroppen er som regel tegn på sygdom i hjertet, leveren eller nyrerne. Hvis vandet samler sig i bughulen, er årsagen oftest leversygdom.

Hvad er Diabetisk neuropati?

Den kroniske diabetiske neuropati er en sen komplikation til sukkersygen og skyldes en skade på nerverne uden for det centrale nervesystem. Hyppigst rammer det nerver i fødder og ben, noget sjældnere nerver i hænder og arme.

Hvornår bruger man fodfil?

Med en fodfil sliber du den hårde hud af, og du får bløde fødder med det samme. Brug den på fugtige fødder efter du har været i bad eller et taget et fodbad. Det er to forskellige fodfiler at vælge mellem, og det er op til dig, om du er mest til den elektriske version, eller hellere vil gøre det med håndkraft.

Er fodfil godt?

Fodfilen er et dårligt valg Den hårde hud dannes for at beskytte for eksempel foden. Den friktion, man skaber, når man filer på foden med en fodfil, provokerer huden til at producere mere hård hud.

Er hård hud godt?

Hård hud er ikke kun et kosmetisk problem; det er kroppens måde at beskytte huden mod tryk og friktion. Derfor skal du se den hårde hud som et tegn på, at der er noget galt. Nøjes du med at fjerne den hårde hud og ignorere årsagen, vil den hårde hud blot blive gendannet efter et stykke tid.

Kan hård hud gøre ondt?

Fortykket hud behøver ikke gøre ondt. Hvis den fortykkede hud gør ondt, er det nødvendigt at behandle. I et fortykket hudområde i fodsålen dannes der ofte en hård kerne i midten. Denne kerne mærker du som en torn, som stikker ind i underhuden.

Hvilke senkomplikationer følgesygdomme kan diabetes få?

Diabetes kan påvirke kroppen og dens blodkar, og det kan give følgesygdomme, som involverer:
 • Hjerte og blodkar (hjerte-kar-sygdom)
 • Nerver (diabetisk neuropati)
 • Nyrer (diabetisk nefropati)
 • Øjne (diabetisk retinopati)
 • Fødder (fodsår og andre fodsygdomme)
 • Tænder (parodontitis)
 • Mave og tarme (gastroparese)

Hvad er Angiopati?

Diabetisk angiopati er en anden risikofaktor for udvikling af diabetiske fodsår og infektioner, idet der sker en forkalkning af større arterier (makroangiopati), og små arteriers basalmembran fortykkes (mikroangiopati), hvilket kan føre til hæmmet mikrocirkulation.

Er hævede ankler farligt?

Hvis dine hævede ankler og underben skyldes hjertesvigt, vil du opleve, at begge ben er hævede. Skyldes hævelsen en blodprop i benet eller en infektion, vil det typisk kun være det ene ben, der er hævet. Hævede ben kan også skyldes medicin. Kontakt egen læge, hvis du har hævede ankler og underben.

Hvordan fjerner man hævelse i ankel?

Hævelse eller ej?
 1. Op med foden, så meget som muligt. Et stykke over hjertehøjde.
 2. Simple venepumpe-øvelser. Rolige 'pumpe-bevægelser' med anklen, op og ned med foden - stadig med foden højt. To til fire gange i timen. Det samme med knæet for at få cirkulation i hele benet.
14. sep. 2012

Hvad gør alfa liponsyre?

Alfa-liponsyre (ALA) er et stof, der kan fungere som en antioxidant i kroppen. I kroppen er antioxidanter stoffer, der hjælper med at beskytte vores celler mod frie radikaler, som kan dannes i højere udstrækning ved stress, fx ved sygdom eller hård fysisk aktivitet.