:

Hvordan afdrages SU-lån?

Table of Contents:

  1. Hvordan afdrages SU-lån?
  2. Hvordan fungerer et SU-lån?
  3. Hvordan beregnes SU lån?
  4. Kan man få fradrag for SU lån?
  5. Hvordan bestiller man SU?
  6. Hvem udbetaler SU?
  7. Kan man tage SU lån på elevløn?
  8. Hvad er min gæld til Gældsstyrelsen?
  9. Hvor meget kan man få i slutlån?

Hvordan afdrages SU-lån?

Betaler du ikke det fulde beløb tilbage på én gang, opretter Udbetaling Danmark automatisk en afdragsordning for dig. Det betyder, at du hver måned skal afdrage på gælden, indtil kravet er indfriet. Kravet skal betales tilbage i løbet af tre år, uanset hvor mange penge det drejer sig om.

Hvordan fungerer et SU-lån?

Slår din SU og indtægterne fra for eksempel et fritidsjob ikke til, har du mulighed for at optage et lån i de måneder, hvor du får SU. Der løber renter på dit SU-lån, fra du optager det, og indtil det er betalt helt tilbage, og du skal betale lånet tilbage i årene efter, du har afsluttet din uddannelse.

Hvordan beregnes SU lån?

Måneden efter du afslutter din uddannelse, forrentes dit SU-lån med en variabel rente svarende til diskontoen plus 1 %. Det gælder for lån 1, 4, 5 og 6. For krav om for meget udbetalt SU, som forfalder efter 1. marts 2013, beregnes morarenten som Nationalbankens officielle udlånsrente med tillæg af 8 %.

Kan man få fradrag for SU lån?

Når du begynder at betale af på et SU-lån, får du automatisk fradrag for renterne på lånet. Det kan du se på din årsopgørelse. Vil du have rentefradraget løbende gennem året det første år, hvor du betaler af på lånet, skal du rette din forskudsopgørelse.

Hvordan bestiller man SU?

Du søger SU i minSU Du skal have NemID/MitID for at kunne logge på minSU fra forsiden af su.dk. For at søge SU, skal du opfylde de generelle betingelser samt de betingelser, der knytter sig til din ungdomsuddannelse eller din videregående uddannelse.

Hvem udbetaler SU?

Vi udbetaler din SU til din NemKonto Hverken styrelsen eller SU-medarbejderen på dit uddannelsessted kan oplyse dig om, hvilken konto der er din NemKonto. Du kan få det at vide i din bank, eller på NemKonto.

Kan man tage SU lån på elevløn?

Skal du i praktik med løn som del af din videregående uddannelse, kan du få dobbelt SU og SU-lån i måneden op til den første lønnede praktikperiode, hvis din lønnede praktik er bagudlønnet.

Hvad er min gæld til Gældsstyrelsen?

Ring til os på 70 15 73 04. Del på: Her kan vi hjælpe dig med at få et overblik over: hvilken gæld du har, som vi skal inddrive.

Hvor meget kan man få i slutlån?

Udeboende: 6.321 kr./md. Hjemmeboende: 982 – 3.143 kr./md. Slutlån: 8.344 kr./md.