:

Er det bedst at sige op eller blive fyret?

Table of Contents:

  1. Er det bedst at sige op eller blive fyret?
  2. Kan man sige op fra dag til dag?
  3. Kan man sige op pr d 15 i en måned?
  4. Kan man bede om at blive fyret?
  5. Hvornår kan man blive fritstillet?

Er det bedst at sige op eller blive fyret?

Har du et meget langt opsigelsesvarsel, kan det være en god ide for dig at vente på at blive sagt op, i stedet for selv at sige op. Der er typisk flere måneders løn til forskel. Der kan være en 120-dages regel – det betyder, at du kan opsiges med et forkortet opsigelsesvarsel efter 120 dages sygdom.

Kan man sige op fra dag til dag?

Du kan normalt meddele din opsigelse med en måneds varsel til den første, hvis du ønsker at sige dit job op. Hvis du er timelønnet, kan du typisk sige op fra dag til dag.

Kan man sige op pr d 15 i en måned?

En funktionær skal opsige sit ansættelsesforhold med en måneds varsel til fratræden ved udgangen af en måned. Du kan derfor i oktober opsige dit ansættelsesforhold til fratræden ved udgangen af november, men ikke til fratræden den 15 december, da ansættelsesforholdet som anført skal ophøre ved udgangen af en måned.

Kan man bede om at blive fyret?

Hvis du forventer at blive afskediget, er en fratrædelsesaftale et godt alternativ til en opsigelse. Det er en aftale mellem dig og din arbejdsgiver, der fungerer som erstatning for en normal opsigelse.

Hvornår kan man blive fritstillet?

Hvis du er blevet afskediget, kan din arbejdsgiver vælge at fritstille dig. Hvis du bliver fritstillet, er du fortsat ansat og får løn, men skal ikke arbejde i opsigelsesperioden.