:

Hvem fløj for tæt på solen?

Table of Contents:

 1. Hvem fløj for tæt på solen?
 2. Hvor bor guderne fra den græske mytologi?
 3. Hvem er i græsk mytologi søn af himmel og jord?
 4. Hvad er hybris og nemesis?
 5. Hvad symboliserer Ikaros?
 6. Hvem er den stærkeste gud?
 7. Hvor bor de olympiske guder?
 8. Hvem er Uranos?
 9. Hvad er Athena gud for?
 10. Hvad er Athenes symbol?
 11. Hvad er en Titanide?

Hvem fløj for tæt på solen?

Ikaros fløj alligevel for højt, og solen smeltede vokset mellem fjerene, så han styrtede i havet og døde. Daidalos var meget ulykkelig over sin søns død, men det lykkedes ham at flyve sikkert til en anden ø, Sicilien (Italien). Et krater på Månen er opkaldt efter Ikaros.

Hvor bor guderne fra den græske mytologi?

Olympen. De græske guder bor på bjerget Olympos, som ligger i Thessalien. Bjerget er 3000 meter højt, og der er sne på toppen. Indgangen til gudernes hjem er en stor skyport, som bevogtes af årstiderne (Horae).

Hvem er i græsk mytologi søn af himmel og jord?

Kronos er i græsk mytologi en titan, søn af Uranos og Gaia, Himmel og Jord. Han tog magten fra sin far, kastrerede ham og sendte ham ned i det dybeste Tartaros. Advaret af en spådom om, at han selv ville blive styrtet af en søn, slugte Kronos alle de børn, som hans søster Rheia fødte ham.

Hvad er hybris og nemesis?

Νέμεσις) er i den græske mytologi gudinden for både retfærdighed og hævn. Hendes vrede er rettet mod menneskernes overtrædelse af den naturlige orden og den arrogance, der er skyld i det. Nemesis forfølger den hovmodige og den onde med ubrydelig hævn. Hybris (synd og hovmod) straffes med nemesis (undergang).

Hvad symboliserer Ikaros?

Ikaros er blevet symbol på overmod eller himmelstræben; at flyve som en fugl eller en engel op mod Solen eller det guddommelige er hybris og straffes med nemesis. I litterær udformning er Ikaros blevet opfattet først og fremmest som en tragisk helt, men også som æreløs (Baudelaire), triumferende eller meningsløs.

Hvem er den stærkeste gud?

Thor er Odins søn. Han er den stærkeste og mest populære af de nordiske guder. Han har et stort, rødt skæg og et hidsigt temperament. Når han spænder sit bælte ind, bliver han dobbelt så stærk.

Hvor bor de olympiske guder?

De olympiske guder er de græske guder, som efter Zeus' magtovertagelse (se titaner) bebor bjerget Olympen og hersker over menneskene på Jorden.

Hvem er Uranos?

Uranos eller (latiniseret) Uranus var i den græske mytologi gud for himlen. Han var Gaias første søn og samtidig hendes mand. Sammen fik de 12 gudebørn, titanerne, foruden kykloperne og de hundredarmede. De to sidste søskendeflokke spærrede Uranos inde i Tartaros.

Hvad er Athena gud for?

Athene (Αθηνη Athene) også kaldet Athena (Αθηνα Athena) er visdommens gudinde i græsk mytologi. Hendes modstykke i den romerske mytologi er Minerva.

Hvad er Athenes symbol?

Athena har den lille ugleart Athene noctua knyttet til sig; den optræder ofte som hendes symbol, i oldtiden på byen Athens mønter, i nutiden som symbol på lærdom. Athena er religionshistorisk set en mykensk (eller førgræsk) borggudinde.

Hvad er en Titanide?

Titanerne var i den græske mytologi børn af Gaia og hendes søn Uranos ligesom kykloperne og de hundredarmede. Titanen Kronos kastrerede sin far og vandt derved magten, men da han avlede børn med Rhea, gentog historien sig.