:

Kan følelser være forkerte?

Table of Contents:

  1. Kan følelser være forkerte?
  2. Hvordan rummer man sine følelser?
  3. Hvorfor kan jeg ikke mærke glæde?
  4. Hvad kaldes et menneske der ikke kan træffe et valg?
  5. Kan ikke føle glæde?

Kan følelser være forkerte?

Der findes ingen rigtige eller forkerte følelser, også selvom det kan være mere sammensat end som så, og at man ikke altid lige forstår, hvad følelserne handler om, og hvad man skal stille op med dem. Alle som en kommer de som reaktion på noget, og der er altid en grund til, at man føler det, man føler.

Hvordan rummer man sine følelser?

Følelser begynder først at blive ”et problem” når du ikke vil rumme dem og når du begynder at tænke tanker omkring dem. Følelser kan ikke “håndteres” eller regnes ud. Følelser skal faktisk bare have lov til at være der uden, at du dømmer dem og gør dem forkerte eller farlige.

Hvorfor kan jeg ikke mærke glæde?

Der kan være mange grunde til, at det er svært at mærke og håndtere sine følelser. Det kan være fordi man har oplevet et traume, man ikke har bearbejdet. Man kan have flere kulturelle rødder, der gør det svært at navigere. Man kan have en diagnose, der er svær at rumme og forstå.

Hvad kaldes et menneske der ikke kan træffe et valg?

Tendensen til nølen, altså at dvæle længe ved noget, uden at kunne træffe en beslutning, og at have vanskeligt ved at bevæge sig ud af ambivalensen, kan derfor være en stor udfordring for perfektionisten.

Kan ikke føle glæde?

ikke i panik. Det er helt normalt, at humøret i nogle perioder tager et dyk. Nogle rammes dog af sygdommen depression. Det er en tilstand, hvor man føler sig trist i længere tid – og mister interessen og glæden ved de ting, der ellers plejer at gøre en glad.