:

Kan arbejdsgiver læse sms?

Table of Contents:

 1. Kan arbejdsgiver læse sms?
 2. Hvornår må man tjekke overvågning?
 3. Kan arbejdsgiver kræve alkoholtest?
 4. Kan man overvåge en mobiltelefon?
 5. Hvem er tilsynsmyndighed i forhold til tv overvågningsloven?
 6. Kan man nægte en narkotest?
 7. Hvordan kan jeg se om jeg bliver overvåget?
 8. Hvad mener danskerne om overvågning?
 9. Er der nogen der overvåger min telefon?
 10. Hvordan kan jeg se om min telefon bliver aflyttet?
 11. Hvor er videoovervågning tilladt?
 12. Hvad er overvågningssamfundet?

Kan arbejdsgiver læse sms?

Læsning af private mails/sms'er Som arbejdsgiver må du ikke læse medarbejderens private mails, uanset om du har en politik om brug af mails eller ej. Ved lovlig gennemgang af medarbejderens mails, skal du altså "springe over" de mails, som indeholder titler som "privat" i overskriften.

Hvornår må man tjekke overvågning?

Overvågning må kun indføres, hvis det er sagligt begrundet og har et fornuftigt formål (som at forebygge tyveri eller undgå andre sikkerhedsbrud). Overvågning må ikke være krænkende eller være til stor gene for dig som medarbejder.

Kan arbejdsgiver kræve alkoholtest?

Må en arbejdsgiver teste sine medarbejdere for alkohol eller narkotika? Det korte svar er - Ja. Ligeledes må arbejdsgiver teste sine medarbejdere i form af stikprøver, hvis det kan henledes til et spørgmål om sikkerhed i form af et driftmæssigt formål.

Kan man overvåge en mobiltelefon?

uMobix er den eneste app, der fungerer perfekt på både iOS og Android. Det betyder, at du kan installere det uden forhindringer på vejen og overvåge det uden fejl.

Hvem er tilsynsmyndighed i forhold til tv overvågningsloven?

Hvem fører tilsyn med tv-overvågning? Hvis man mener, at der er sket en overtrædelse af tv-overvågningslovens regler, kan henvendelse ske til politiet. Dog fører Datatilsynet tilsyn med overholdelsen af tv-overvågningslovens særlige regler for videregivelse af optagelser.

Kan man nægte en narkotest?

I forhold til narkotikapåvirkning kan en arbejdsgiver ikke bare uden videre kræve, at en ansat lader sig teste. Der skal være en konkret begrundet og underbygget mistanke om indtagelse eller misbrug.

Hvordan kan jeg se om jeg bliver overvåget?

Du kan henvende dig på din lokale politistation, hvis du har mistanke om, at du bliver udsat for overvågning. Vær konkret, når du henvender dig, og hav så mange beviser med som muligt. Digitale sexkrænkelser kan også anmeldes via Politiets hjemmeside. Læs her, hvad politiet skriver om at anmelde stalking.

Hvad mener danskerne om overvågning?

“Næsten halvdelen af danskerne (48 procent) er bekymrede for, om offentlige myndigheder og private virksomheder har adgang til deres personfølsomme oplysninger,” lød en af konklusionerne i undersøgelsen “Det offentliges digitale overvågning” (se kilder) foretaget af Bjerg Kommunikation i 2015.

Er der nogen der overvåger min telefon?

Hvis du er bekymret for overvågning via din telefon, kan du forsøge følgende: Brug kodeord på din mobil, hvis du ikke allerede har det. Undersøg, om din telefon har apps eller programmer installeret, som bruger din ”placering” eller ”lokation” – og slå det fra. Du kan slå GPS'en fra i telefonens indstillinger.

Hvordan kan jeg se om min telefon bliver aflyttet?

En af de mest nøjagtige indikationer er tilstedeværelsen af ​​støj, når telefonen er i nærheden af ​​andre enheder. Derudover kan forskellige effekter såsom ekko eller interferens opstå på grund af sporing under opkald. Det sidste af hovedtegnene er, at den mobile enhed er langsom uden åbenbar belastning.

Hvor er videoovervågning tilladt?

Videoovervågning i private hjem Du har lov til at videoovervåge din private ejendom og din grund. Du må ikke opsætte videoovervågning, der dækker de omkringliggende ejendomme, veje, gader og pladser.

Hvad er overvågningssamfundet?

I romanen 1984 beretter George Orwell om en dystopisk fremtid, hvor alle overvåges og kontrolleres af en usynlig Big Brother. Orwells vision blev et symbol på de overvågningssamfund, som sidenhen blev blotlagt i Stalins Sovjet og Hitlers Nazi-Tyskland.