:

Hvad er miljøbelastning?

Table of Contents:

 1. Hvad er miljøbelastning?
 2. Hvad luftforurening mest?
 3. Hvilke tekstiler er miljøvenlige?
 4. Hvor meget forurener tøjproduktion?
 5. Hvad er den største kilde til forurening?

Hvad er miljøbelastning?

Trafikstøj og luftforurening giver umiddelbare gener og øger samtidig risikoen for at blive syg eller ligefrem dø tidligere end forventet. Ud over støj og luftforurening har vi også set på sammenhængen mellem personers indkomst og nærhed til natur.

Hvad luftforurening mest?

Den menneskeskabte luftforurening stammer primært fra forbrænding af kul, olie, naturgas, benzin og træ. En anden kilde er de industrielle processer eller landbrugsaktiviteter, hvor der blandt andet udledes ammoniak, metan og lattergas.

Hvilke tekstiler er miljøvenlige?

For at starte, er her et overblik over de mest almindelige tekstiler, du finder i garderobeskabet, og hvor de står i forhold til bæredygtighed:
 1. HAMP. Hamp den mest alsidige plante på planeten. ...
 2. LINEN. Linen er blevet en favorit blandt miljøvenlig tekstiler. ...
 3. BOMULD. ...
 4. BAMBUS. ...
 5. LÆDER. ...
 6. POLYESTER. ...
 7. AKRYL.
13. mar. 2018

Hvor meget forurener tøjproduktion?

Årligt bliver der produceret over 65 millioner tons tøj, hvor omkring halvdelen af alt tøjet aldrig bliver genbrugt eller genanvendt. Det vil altså sige at over 30 millioner tons tøj hvert år blot bliver smidt ud og forurener.

Hvad er den største kilde til forurening?

De største kilder er dårlig forbrænding af træ i brændeovne og brændstoffer i bil- og skibsmotorer. Vigtige kilder er også fordampning fra brug af opløsningsmidler og landbrugsafgrøder, der vokser på markerne.