:

Hvad er Pladehæmmere?

Table of Contents:

 1. Hvad er Pladehæmmere?
 2. Hvordan foregår koagulation?
 3. Hvordan forebygges en forværring af en DVT?
 4. Kan man forhindre en blodprop?
 5. Hvad gives hjertemagnyl for?
 6. Hvad bruges acetylsalicylsyre til?
 7. Hvad forstås ved koagulering af protein?
 8. Hvad får blod til at størkne?
 9. Hvad er Posttrombotisk syndrom?
 10. Hvor stor er risikoen for at få en blodprop igen?
 11. Hvornår skal man spise hjertemagnyl?
 12. Hvem skal tage hjertemagnyl?
 13. Hvad er Triplo?

Hvad er Pladehæmmere?

Pladehæmmere hæmmer uhensigtsmæssige blodpropper i at danne sig. De virker på forskellige stadier af blodets koagulation. Når man tager denne medicin som tablet, binder et af disse medikamenter sig til ADP receptorerne og forhindrer andre receptorer i at ændre sig.

Hvordan foregår koagulation?

Koagulation af blod betyder, at blodet størkner. Kroppen har et indbygget system, der sikrer, at blodet størkner, hvis man bløder. Samtidig har vi også et system, der virker modsat, ved at opløse små blodpropper der kan dannes i blodåresystemet. Normalt er disse to systemer i balance.

Hvordan forebygges en forværring af en DVT?

Hvordan forebygger man blodprop i benet?
 1. Hurtig mobilisering efter indgreb - hurtigt op og gå efter en operation - er meget vigtigt for at forebygge blodpropper.
 2. Mekaniske hjælpemidler som elastiske kompressionsstrømper, som går til lige under knæet.

Kan man forhindre en blodprop?

Du anbefales at bevæge dig mindst 30 minutter om dagen, hvor du bliver lettere forpustet, og at du mindst to gange om ugen motionerer 20 minutter, hvor du bliver så forpustet, at du har svært ved at føre en samtale. At stoppe med at ryge er det bedste, du kan gøre for at forebygge blodpropper i hjertet.

Hvad gives hjertemagnyl for?

Hjertemagnyl 150 mg filmovertrukne tabletter indeholder Det virksomme indholdsstof er acetylsalicylsyre. De øvrige indholdsstoffer er magnesiumhydroxid, hypromellose (E 464), kartoffelstivelse, magnesiumstearat (E 470b), majsstivelse, mikrokrystallinsk cellulose (E 460), propylenglycol (E 1520) og talcum (E 553b).

Hvad bruges acetylsalicylsyre til?

Acetylsalicylsyre anvendes til at behandle lettere smerter, fx hovedpine, tandpine, muskel- og ledsmerter. Midlet modvirker hævelse og ømhed fx efter et slag eller den betændelsesagtige reaktion i vævet som ses efter fx visse gigtsygdomme.

Hvad forstås ved koagulering af protein?

Proteinernes ændrede form, kan herefter skabe nye kemiske forbindelser i maden, fx koagulering. De fleste proteiner begynder at koagulerer, når de rammer temperaturer over 55°. Dog sker den største koagulering mellem 73º-85º.

Hvad får blod til at størkne?

Hvordan blodet størkner (koagulerer) Et koagel er en klump af størknet blodet. Koaglet dannes når der opstår en skade på et blodkar. Hvis man skærer sig på en kniv, helt overfladisk, vil der umiddelbart opstå blødning. Men ret hurtigt forsøger kroppen selv at standse blødningen.

Hvad er Posttrombotisk syndrom?

Posttrombotisk syndrom er den tilstand, som opstår efter en blodprop i de dybe vener i benet, hvor veneklapperne er blevet ødelagt. Det er altså en komplikation til blodprop i de dybe vener i benet (dyb venetrombose). Venerne er de blodårer, som fører blodet tilbage til hjertet.

Hvor stor er risikoen for at få en blodprop igen?

Efter en apopleksi er risikoen for, at man får en ny apopleksi eller dør inden for de kommende 2 år 10-30% og højest hos personer med forhøjet blodtryk, sukkersyge, hjertesygdom og høj alder. En almindelig komplikation er dannelse af blodprop i det lammede ben, en venetrombose.

Hvornår skal man spise hjertemagnyl?

Sådan anvender du Hjertemagnyl Akut hjertesvigt eller smerter i hjertet (angina pectoris): 2-6 tabletter (150-450 mg) så hurtigt som muligt efter symptomerne opstår. Forebyggende behandling efter blodprop: 2 tabletter (150 mg) daglig som startdosis, derefter 1 tablet (75 mg) daglig.

Hvem skal tage hjertemagnyl?

Hjertemagnyl kan anvendes til at forebygge dannelse af nye blodpropper, hvis du er over 50 år, og har forhøjet risiko for at få blodpropper, til behandling af hjertetilfælde eller smerter i hjertet.

Hvad er Triplo?

Triplo er et middel mod smerter. Du kan tage Triplo mod svage smerter f. eks. hovedpine, muskel- og ledsmerter, menstruationssmerter og tandpine.