:

Hvad skal der til for at få patent?

Table of Contents:

 1. Hvad skal der til for at få patent?
 2. Hvor lang tid tager det at få patent?
 3. Kan man tage patent på en idé?
 4. Hvordan får man patent på et navn?
 5. Hvad koster et design patent?
 6. Hvad er patentrettigheder?
 7. Hvad koster brugsmodel?
 8. Er der patent på navnet?
 9. Hvem ejer varemærke?
 10. Hvad koster en designbeskyttelse?
 11. Hvad betyder det lille r?

Hvad skal der til for at få patent?

3 betingelser for at kunne patentere din opfindelse:
 • Den skal være ny. Opfindelsen må altså ikke være offentliggjort i Danmark eller resten af verden.
 • Den skal have ”opfindelseshøjde” Opfindelsen skal adskille sig væsentligt fra eksisterende løsninger og opfindelser på området.
 • Den skal kunne udnyttes industrielt.

Hvor lang tid tager det at få patent?

Hvor længe gælder et patent? Et patent vil normalt kunne nyde beskyttelse i 20 år efter indleveringen af patentansøgningen. Når 20 år er gået, er det som udgangspunkt tilladt for enhver at anvende opfindelsen.

Kan man tage patent på en idé?

Hvis din idé er en opfindelse, der har en teknisk løsning, kan du eneret til opfindelsen med et patent eller en brugsmodel.

Hvordan får man patent på et navn?

Du kan beskytte dit navn og logo ved at registrere dem som varemærker. På den måde får du eneret til de kendetegn, dine kunder genkender dig på. Det kan forhindre andre i at snylte eller underminere det image, du opbygger gennem årene.

Hvad koster et design patent?

Syddansk Universitet (SDU) anslår fx, at udarbejdelse og indsendelse af en patentansøgning typisk koster mellem 50.000 — 80.000 kr. Patent- og Varemærkestyrelsen anslår den gennemsnitlige pris til ca. 60.000 kr.

Hvad er patentrettigheder?

Patent er eneretten til erhvervsmæssig udnyttelse af en opfindelse. Du kan, ved at opnå et patent, forbyde andre at producere, sælge eller importere din opfindelse i de lande, hvor patentet dækker.

Hvad koster brugsmodel?

Brugsmodel
1. Ansøgning
a. GebyrDKK 2.000
a. GebyrDKK 400
4. Genoprettelse
a. GebyrDKK 3.000

Er der patent på navnet?

Du kan beskytte dit navn og logo ved at registrere dem som varemærker. På den måde får du eneret til de kendetegn, dine kunder genkender dig på. Det kan forhindre andre i at snylte eller underminere det image, du opbygger gennem årene.

Hvem ejer varemærke?

Du kender sikkert det lille ®-symbol, som diskret advarer om, at der er tale om et registreret varemærke (Registered Trademark). ®-symbolet signalerer ikke blot oprindelsen eller ejerskabet til en bestemt vare eller service, men også at der består en eksklusiv ret for ejeren eller sælgeren til at benytte mærket.

Hvad koster en designbeskyttelse?

8.000 - 16.000 DKK per designeret land (fx USA, Japan).

Hvad betyder det lille r?

Symbolet ”®” står for “Registered Trademark” og viser, at der er tale om et officielt registreret varemærke. Symbolet”™” står for “Trademark” og viser, at du anser dit ordmærke eller logo som et beskyttet varemærke uden at have registreret det officielt.