:

Hvornår udbetaler Gramex?

Table of Contents:

  1. Hvornår udbetaler Gramex?
  2. Hvem skal betale KODA afgift?
  3. Hvad er forskellen på Koda og Gramex?
  4. Hvad koster Gramex?
  5. Hvem er Koda?
  6. Hvorfor NCB?
  7. Hvordan får jeg min musik i radioen?

Hvornår udbetaler Gramex?

Gramex udbetaler penge til medlemmerne i juni måned hvert år omkring sankthans. Vi afregner for et år ad gangen. Er din musik blevet spillet i radioen i januar 2021, får du altså penge for det i juni 2022.

Hvem skal betale KODA afgift?

Du skal have en musiklicens hos Koda, når du bruger musik i din forretning eller andre offentlige steder, også selv om du har en medielicens. Betalingen til Koda dækker den værdi, som musikken skaber for de virksomheder, der bruger musik, fx butikker, restauranter og fitnesscentre.

Hvad er forskellen på Koda og Gramex?

Koda og Gramex er to forskellige organisationer, der administrerer forskellige rettigheder til musikken. Gramex varetager rettigheder på vegne af udøvende kunstnere (musikere, artister) og producenter (pladeselskaber og selvudgivere), og Koda repræsenterer komponister, sangskrivere og musikforlag.

Hvad koster Gramex?

Det er gratis at blive medlem – både som kunstner og som producent. Gramex er stiftet i 1963 og godkendt af Kulturministeriet som den organisation i Danmark, der gør dét, vi gør. Vi forvalter rettigheder på grundlag af § 68 i ophavsretsloven og samarbejder med andre 'collecting societies' i hele verden.

Hvem er Koda?

Koda er en dansk forening, men varetager rettigheder for både danske og udenlandske rettighedshavere gennem et samarbejde med 75 udenlandske søsterorganisationer, der dækker musikbrug i det meste af verden. Alle Kodas indtægter - minus en mindre del til administrationen - går videre til dem, der har skabt musikken.

Hvorfor NCB?

NCB (Nordic Copyright Bureau) kommer som sagt på banen, når du skal udgive din musik fysisk på CD, Vinyl, eller måske endda kassettebånd. Her er det også sangskriverrettighederne, der er på tale - de såkaldte mekaniske rettigheder.

Hvordan får jeg min musik i radioen?

Hvis du selv laver musik og gerne selv vil spilles på P3, så kan du sende en mail til [email protected] Hvis du spiller i et nyere dansk band, så kan du med fordel overveje i stedet at uploade din musik på dr.dk/karrierekanonen.