:

Hvem skal betale for rottebekæmpelse?

Table of Contents:

 1. Hvem skal betale for rottebekæmpelse?
 2. Er rotter aktive om dagen?
 3. Hvordan bekæmper kommunen rotter?
 4. Hvordan betales rottebekæmpelse?
 5. Hvornår betaler man rottebekæmpelse?
 6. Hvad kan rotter ikke tåle?
 7. Hvad laver rotter om dagen?
 8. Er rotter hurtige?
 9. Hvordan virker kommunens rottefælder?
 10. Er skadedyrsbekæmpelse gratis?
 11. Hvad koster en rottebekæmper?
 12. Hvordan beregnes rottebekæmpelse?
 13. Hvad kan slå rotter ihjel?

Hvem skal betale for rottebekæmpelse?

Borgerne betaler den del af rottebekæmpelsen, der udføres af kommunerne (dvs. af kommunale rottebekæmpere eller konsulenter i rottebekæmpelse som de også kaldes). Udgifterne til rottebekæmpelse er en del af den skat, hver enkelt husejer betaler.

Er rotter aktive om dagen?

Rotter er normalt aktive om natten, men kan indrette deres aktivitetsrytme efter omstændighederne, og de foretrækker at søge efter føde, når der er mest fred og ro.

Hvordan bekæmper kommunen rotter?

En anmeldelse af rotter resulterer altid i et besøg fra den kommunale rottebekæmpelse. Rottebekæmperen vurderer, om der er tale om rotter og giver råd om, hvad der skal gøres. Typisk vil der blive stillet rottefælder eller gift op på udvalgte steder.

Hvordan betales rottebekæmpelse?

Kommunerne dækker deres udgifter til rottebekæmpelse enten via kommuneskatten eller ved at opkræve et gebyr via ejendomsskatten. Kommunen kan ikke opkræve ekstra betaling i forbindelse med rottebekæmpelse – heller ikke i forbindelse med udsætning af foderkasser, fælder eller rottegift.

Hvornår betaler man rottebekæmpelse?

Som husejer får du ikke en regning, når kommunen iværksætter rottebekæmpelse på din ejendom, ikke direkte i hvert fald. Udgiften til rottebekæmpelse afholdes af kommunen og betales over kommuneskatten.

Hvad kan rotter ikke tåle?

Da rotter er bange for nye ting, skal du som udgangspunkt bruge det, som rotterne tidligere har vist interesse for til madding. Hvis rotterne ikke tidligere har spist af noget i eller omkring dit hjem, kan du med fordel benytte noget, der er fedtholdigt og kalorietæt fx et stykke pølse, Nutella, ost eller Mars-bar.

Hvad laver rotter om dagen?

Rotter er sky og vagtsomme dyr, som mest er aktive om natten. Det er derfor langtfra sikkert, at du vil se en levende rotte, selvom der faktisk er et rotteproblem på din grund eller i dit hus.

Er rotter hurtige?

Rotten er særdeles smidig. Den kan klatre, svømme og dykke, og selv store rotter kan passere et hul på 2 centimeter. De kan også uden problem kravle flere etager op af en faldstamme, da de kan kravle på lodrette flader. Og så kan den hoppe op mod en meter lodret op.

Hvordan virker kommunens rottefælder?

Kommunen skal efter din anmeldelse foretage en effektiv bekæmpelse af rotterne. Ud over at bekæmpe rotterne vil den kommunale rottebekæmper også finde årsagen til, at du har fået rotter. Rottebekæmperen vil også vejlede dig i, hvordan du forebygger mod, at der kommer rotter igen.

Er skadedyrsbekæmpelse gratis?

Her kan kommunen beslutte, at borgerne skal betale en del af regningen. Men udgangspunktet er, at skadedyrsbekæmpelse er gratis - betalt af kommunen - hvis det drejer sig om rotter.

Hvad koster en rottebekæmper?

Kommunerne dækker deres udgifter til rottebekæmpelse enten via kommuneskatten eller ved at opkræve et gebyr via ejendomsskatten. Kommunen kan ikke opkræve ekstra betaling i forbindelse med rottebekæmpelse – heller ikke i forbindelse med udsætning af foderkasser, fælder eller rottegift.

Hvordan beregnes rottebekæmpelse?

Vi kan i en konkret sag se at betalingen for rottebekæmpelsen svarer til 20% af den betalte ejendomsskat. Når det kan blive så højt et beløb skyldes det at ejendomsskatten modsat rottebekæmpelsen beregnes på baggrund af grundværdien.

Hvad kan slå rotter ihjel?

FGARs; coumatetralyl og chlorophacinon er begge relative milde gifte og rotterne skal spise betragtelige mængder af disse, for at få en dødelig dosis.