:

Hvordan kan man rense børns øre?

Table of Contents:

 1. Hvordan kan man rense børns øre?
 2. Kan man få renset øre hos lægen?
 3. Hvad skal man gøre hvis ens øre er lukket?
 4. Hvordan får man en prop ud af øret?
 5. Hvordan får man en Vandprop ud af øret?
 6. Er det sundt at trykudligne?
 7. Kan man selv rense ører?
 8. Hvordan får man propper ud af ørene forkølet?
 9. Kan man få mellemørebetændelse som voksen?
 10. Hvor ofte må man skylle øret?

Hvordan kan man rense børns øre?

Ørerne er selvrensende. Rens ikke øregangene med en vatpind, du risikerer at skubbe ørevoksen længere ind, og du irriterer desuden slimhinden i øret ved at bruge en vatpind. Du kan købe specielle vatpinde, der ikke kan komme ret langt ind i øregangen, til små børn.

Kan man få renset øre hos lægen?

Din praktiserende læge kan også skylle dine ører eller suge voksen væk med et øresug – begge dele med kontrol af et særligt otoskop, der kan se, om voksen vitterligt er fjernet. Er du bruger af høreapparat, bør du ikke selv fjerne ørevoksen, men overlade det til en ørelæge.

Hvad skal man gøre hvis ens øre er lukket?

Hvis der har dannet sig meget voks, kan du forsøge at dryppe lidt madolie eller babyolie i øregangen. Læg dig på siden og hæld nogle få dråber ind i øregangen. Bliv så liggende på siden i nogle minutter. Dette blødgør vokset, så det kommer ud i løbet af de nærmeste timer eller dage.

Hvordan får man en prop ud af øret?

Prøv med almindeligt postevand eller med en saltvandsopløsning (med en teske salt til én deciliter vand). Vandet skal helst have en temperatur på 37 grader – ligesom din kropstemperatur. Du kan en øre-skyller på apoteket, som du kan skylle dine ører med for at få proppen i øret opløst.

Hvordan får man en Vandprop ud af øret?

Løsninger for vand i øret:
 1. Hold for næsen og ”blus ud” (og dermed trykudligne)
 2. Læg øret på en varm pude, mens du ligger ned. ...
 3. Hold hovedet på skrå, med det øre, der er vand i nedad – og slå forsigtigt på den anden side af hovedet.
 4. Hoppe lette på stedet.
 5. Bruge noget vandskydende vat på apotetekt for at suge vandet ud.

Er det sundt at trykudligne?

Du bør ikke dykke, når du er forkølet, eller hvis du er tæt i halsen og næsen på grund af fx allergi. Under alle omstændigheder skal du altid være forsigtig ved op- og nedstigning under dykning. Det gælder specielt, hvis du tidligere har haft mange mellemøreinfektioner.

Kan man selv rense ører?

Undgå at rense ører med vatpinde Vi tager fejl. Man kan godt forsigtigt bruge en vatpind til at rense folderne i det ydre øre. Men man bør aldrig rense øregangen med vatpinde. Vatpinde stopper blot ørevoksen længere ind i øret.

Hvordan får man propper ud af ørene forkølet?

Har du propfornemmelse i ørerne, fornemmelse af, at dit hoved er i en osteklokke, og det er opstået i forbindelse med forkølelse, skal du bruge en næsespray, som du kan købe i håndkøb på apoteket (Zymelin eller Otrivin).

Kan man få mellemørebetændelse som voksen?

Ved akut mellemørebetændelse er der betændelse i slimhinden i mellemøret. Slimhinden danner væske, der får trykket i mellemøret til at stige, hvilket giver smerter. Det er en af de hyppigste infektioner hos børn og optræder specielt hos børn under tre år. Sygdommen kan dog også ses hos større børn og voksne.

Hvor ofte må man skylle øret?

Du kan godt rense dine ører dagligt, så længe du gør det på den rette måde. Det vil ifølge overlæge og speciallæge i øre-næse-hals-kirurgi Claudia Becker, Aleris-Hamlet Hospital i København, være den rigtige måde at rense dine ører, hvis du bruger hjørnet af dit håndklæde og tørrer dit øre af, f. eks. efter et bad.