:

Er biopejs usundt?

Table of Contents:

 1. Er biopejs usundt?
 2. Hvad er en Vandpejs?
 3. Kan en biopejs varme op?
 4. Hvor meget varmer en pejs?
 5. Hvordan virker bioethanol pejs?
 6. Kan man få en brændeovn uden skorsten?
 7. Hvordan virker en elektrisk pejs?
 8. Hvilken type pejs skal jeg vælge?
 9. Er bioethanol sundhedsskadeligt?
 10. Er bioethanol pejse farlige?
 11. Hvordan virker en Elpejs?
 12. Hvad er Hybridpejs?
 13. Kan man bruge sprit i en biopejs?
 14. Hvad er ulemperne ved bioethanol?
 15. Hvad er forskellen på en pejs og en kamin?

Er biopejs usundt?

Til trods for meget diskusion om emnet, er vores konklusion at de ikke er sundhedsskadelige såfremt pejsene anvendes korrekt. Sikkerhedsstyrelsen har testet en masse biopejse, og man har fra deres side ikke publiceret nogen pressemeddelelser der forbinder biopejse med at være direkte sundhedsskadelige.

Hvad er en Vandpejs?

En vandpejs fungerer på en kombination af vand og elektricitet. Deraf navnet hybridpejs da den fungerer på basis af to forskellige former for brændstof. Det patenterede navn for teknologien er Opti-Myst, men vi kalder dem for vandpejse, da dette for os, giver den bedste ide om, hvad pejsen består af.

Kan en biopejs varme op?

Hvor meget varmer en biopejs? En gennemsnitlig biopejs af bedre kvalitet har typisk en effekt mellem 2 - 3,5 kW. Det vil sige, at biopejsen kan opvarme et rum på mellem 20 - 50 m2. Du skal dog være opmærksom på, at det koster væsentlig mere at fyre med bioethanol i forhold til almindelig brænde i en brændeovn.

Hvor meget varmer en pejs?

Ikke god til primær opvarmning Brændeovne giver typisk 6-8kW i timen hvor en biopejs giver 2-4 kW i timen. Derfor er brændeovnen billigere når vi taler om opvarmning. Samtidig kan en brændeovn typisk varme efter den er gået ud, da selve ovnen er varm – det er ikke tilfældet med en biopejs.

Hvordan virker bioethanol pejs?

Det basale. Den største forskel på en bioethanol pejs og de mere traditionelle brændeovne og gaspejse, er at en biopejs bruger bioethanol som brændstof. Dette betyder også at en biopejs ikke kræver en skorsten og der dannes ikke røg eller aske, som vi kender det fra brændeovne og pejse hvori der bliver brændt træ.

Kan man få en brændeovn uden skorsten?

Eftersom pejse uden skorsten anvender bioethanol, el eller vand som brændsel, idet man ikke behøver at have nogen skorsten, kan man næsten i alle hjem en pejs uden skorsten installeret.

Hvordan virker en elektrisk pejs?

Pejsen er lukket af med glas. Det eneste du skal gøre er, at sætte stikket i stikkontakten og tænde på pejsen eller på den medfølgende fjernbetjening. Den elektriske pejs skal altid være tilsluttet strøm for at virke. Nogle elpejse fås med varmeblæser, hvor det er muligt at justere på varmen.

Hvilken type pejs skal jeg vælge?

Varme, flammer og fare Afhængig af hvilken model det er, kan flammerne variere i bredde, højde, lysstyrke og farve. Et eksempel er Opti-Myst teknologien, som producerer vanddamp til at lave autentiske flammer. Fordelene ved elektriske pejse er, at de kan bruges i forskellige rum.

Er bioethanol sundhedsskadeligt?

Når man bruger bioethanol, så er det vigtigt at huske, at det er noget man skal have respekt for, men det er dog fuldstændig ufarligt at bruge. Bioethanol er en alkohol eller bedre kendt som en sprit, som fordamper øjeblikkeligt ved kontakt med ild.

Er bioethanol pejse farlige?

Biopejsene kan eksplodere. Biopejsene er farlige, fordi der kan ske en eksplosion, hvor de tre bægre til bioethanol skydes op i luften med stor kraft. Eksplosionen opstår, hvis der spildes bioehtanol ned i pejsens lukkede kar, fx under påfyldning af væske.

Hvordan virker en Elpejs?

Pejsen er lukket af med glas. Det eneste du skal gøre er, at sætte stikket i stikkontakten og tænde på pejsen eller på den medfølgende fjernbetjening. Den elektriske pejs skal altid være tilsluttet strøm for at virke. Nogle elpejse fås med varmeblæser, hvor det er muligt at justere på varmen.

Hvad er Hybridpejs?

Elpejs, hybridpejs, vandpejs – kært barn har mange navne. Typisk er en elpejs en pejs, som udelukkende kører på el. Det vil sige en form for tvskærm eller optisk ”bedrag”, hvor det ligner at der er ild i pejsen. Hybrid- eller vandpejse er den anden form, hvor du via opvarmet damp skaber illusionen om ild.

Kan man bruge sprit i en biopejs?

Selvom husholdningssprit er baseret på bioethanol, så vil det ikke være egnet til brug i biopejse, og det vil højst sandsynligt give en meget blå flamme ved afbrænding.

Hvad er ulemperne ved bioethanol?

Ulemper. Teknologien er ikke færdigudviklet og kan derfor ikke benyttes til storproduktion endnu.

Hvad er forskellen på en pejs og en kamin?

Pejs er egentlig bare det gamle, norske ord for det endnu ældre, græske kaminos, der betyder ovn. I Danmark betyder kamin - og pejs - åbent ildsted med skorsten i huset, og det er sådan, vi har fået varmen og tilberedt maden i århundreder.