:

Hvordan kan jeg selv investere i min pension?

Table of Contents:

 1. Hvordan kan jeg selv investere i min pension?
 2. Hvad er det bedste pensionsselskab?
 3. Kan man selv vælge pensionsselskab?
 4. Hvad må man tjene ved siden af folkepensionen?
 5. Hvad bliver modregnet i tidlig pension?
 6. Hvem er bedst til pensionsopsparing?
 7. Hvilke pensionsselskaber giver det bedste afkast?
 8. Kan arbejdsgiver bestemme pension?
 9. Kan man skifte pensionskasse?
 10. Hvad må man tjene som pensionist 2022?
 11. Kan det betale sig at arbejde som pensionist?
 12. Er der modregning i Arne-pension?

Hvordan kan jeg selv investere i min pension?

Det foregår ved, at investeringerne i din pensionsopsparing gradvist bliver mere sikre, i takt med at du bliver ældre. Du kan også selv investere din pension. Investerer du selv din pension, sparer du omkostninger til dit pensionsselskab. Men det kræver, at du sætter dig ind i, hvordan du investerer fornuftigt.

Hvad er det bedste pensionsselskab?

Hjemmesiden Fakta om pension (åbner nyt vindue) gør det lettere at danne sig overblik over, hvilke pensionsselskaber som giver bedst afkast, og hvilke der har de laveste omkostninger. Hjemmesiden, der er udviklet af brancheforeningen Forsikring & Pension, viser bl. a. nettoafkast, dvs.

Kan man selv vælge pensionsselskab?

De mange, som betaler ind på en privat pensionsordning, har langt den største frihed og i princippet frit valg på alle hylder. De kan selv vælge, hvilken bank eller pensionsselskab de vil betale ind til. Herefter må de så vælge mellem de forskellige produkter, som det givne selskab eller bank udbyder.

Hvad må man tjene ved siden af folkepensionen?

Som folkepensionist kan du i 2022 tjene 122.004 kr. pr. kalenderår, uden at du bliver sat ned i pensionstillæg eller tillægsprocent. Men arbejdsindtægten har betydning for din boligydelse.

Hvad bliver modregnet i tidlig pension?

Arbejder du, mens du modtager tidlig pension, fradrages den arbejdsindkomst, som overstiger 24.700 kr. på et år, med 64 pct. Hvis du fx tjener 84.000 kr. på et år, fratrækkes 24.700 kr.

Hvem er bedst til pensionsopsparing?

Sampension er kommet suverænt fra start i 2021 og har leveret et afkast til sine kunder, der er godt og vel dobbelt så højt som Danicas, som er den absolutte bundprop. Set over de seneste fem år trækker AP Pension og et af landets mindre pensionsselskaber fra, mens det er gået mindre godt for PFA og Topdanmark.

Hvilke pensionsselskaber giver det bedste afkast?

I toppen af listen finder man Industriens Pension, hvor afkastet i årets første tre kvartaler lyder på 16,5 pct.

Kan arbejdsgiver bestemme pension?

Flere og flere arbejdsmarkedspensioner, som er aftalt mellem arbejdsgiver og lønmodtager, tilbyder valgmuligheder, så du i højere grad selv kan bestemme, hvordan din pension skal stykkes sammen. Du kan spørge din pensionskasse eller dit pensionsselskab, hvordan din pension er sammensat.

Kan man skifte pensionskasse?

Hvis din arbejdsmarkedspension er en firmapension, kan du også flytte pensionen til et andet pensionsselskab eller en anden pensionskasse, når du skifter job. Du kan overføre et beløb til en ny pensionsordning, hvis du er tjenestemand og får et nyt arbejde, hvor du ikke er tjenestemand.

Hvad må man tjene som pensionist 2022?

Grundbeløb. Dit grundbeløb bliver sat ned, hvis du tjener over 348.700 kr. (2022) om året ved personligt arbejde og bortfalder helt, hvis du tjener du mere end 610.500 kr. (2022).

Kan det betale sig at arbejde som pensionist?

Som folkepensionist har du mulighed for at arbejde uden at skulle betale skat op til et beløb på 11.700 kr. (2021)/11.900 kr. (2022) hvis det arbejde, du udfører, udelukkende er småopgaver for privatpersoner, fx indkøb, rengøring, madlavning, børnepasning, lektiehjælp, havearbejde og småreparationer på boligen.

Er der modregning i Arne-pension?

Kan pensioner blive modregnet? Udbetaling af egne pensioner herunder arbejdsmarkedspension, ATP, ægtefælle og samleverpension og private invalidepensioner vil ikke blive modregnet. Indtægt fra aktie- og kapitalindkomst vil heller ikke blive modregnet.