Hvad er fordelene ved at dyrke økologisk i Afrika på jord med lav frugtbarhed?
Table of Contents:
- Hvad er fordelene ved at dyrke økologisk i Afrika på jord med lav frugtbarhed?
- Hvordan kan man gøre fødevareproduktionen mere bæredygtig?
- Hvor lang er vækstsæsonen i Danmark?
- Hvor hurtig fryser jorden?
- Hvordan praktiseres økologisk landbrug?
- Hvilke udfordringer er der med at dyrke henholdsvis økologiske og konventionelle afgrøder?
- Hvordan bliver fødevare produktionen bæredygtig?
- Hvordan kan man fremme en bæredygtig udvikling i dansk landbrug?
- Hvordan kan vi sikre verdens befolkning mere lige adgang til mad produceret på baggrund af en bæredygtig fødevareforsyning?
Hvad er fordelene ved at dyrke økologisk i Afrika på jord med lav frugtbarhed?
Økologi på ufrugtbare jorde kan give gode udbytter Cirka 40 % af alle jordbrugere i verden, som samlet producerer mad til 2 - 3 milliarder mennesker,
dyrker planter på
jord med lav frugtbarhed, hvor udbyttet typisk er meget
lavt – mellem 5 kg korn pr.
Hvordan kan man gøre fødevareproduktionen mere bæredygtig?
Bæredygtig intensiv
fødevareproduktion handler om at udnyt- te ressourcer, så vi
får mest muligt ud af dem og samtidig en lav miljøbelastning. Ved at reducere miljøbelastningen, forbedre effektiviteten og ved at recirkulere
kan der skabes en tilstræk- kelig produktion på en
bæredygtig måde.
Hvor lang er vækstsæsonen i Danmark?
Afhængigt af temperaturudsving vil den overordnede
vækstsæson løbe fra april til oktober. Det er i denne del af året, at dine planter, hække og blomstrer vokser. Hvornår de starter og slutter med at gro, og
hvor hurtigt, afhænger af jordens temperatur.
Hvor hurtig fryser jorden?
Frostsikker dybde er forskellig fra sted til sted. I Danmark er du ofte sikker ved 90 centimeter, men langt fra kysten og byerne kan den være 120 centimeter. Knastør
jord kan godt nå ned under 0 grader uden at skubbe til dit hus. Det er jo kun vand, der bliver hårdt og udvider sig, når det
fryser.
Hvordan praktiseres økologisk landbrug?
Der er strenge regler på
økologiske gårde for,
hvor mange husdyr man må have, og dermed
hvor meget gødning de producerer. Man må til- med bruge mindre gødning pr. hektar på de
økologiske marker end på de konventionelle.
Hvilke udfordringer er der med at dyrke henholdsvis økologiske og konventionelle afgrøder?
Den
økologiske produktion vil, ligesom den
konventionelle, være påvirket af klimaændringerne, men på grund af andre dyrkningsmønstre og -metoder er
udfordringer og muligheder ikke nødvendigvis ens. Klimaændringerne vil give større planteværnsproblemer, især med nye sygdomme og skadedyr.
Hvordan bliver fødevare produktionen bæredygtig?
Bæredygtig intensiv fødevareproduktion handler om at udnyt- te ressourcer, så vi får mest muligt ud af dem og samtidig en lav miljøbelastning. Ved at reducere miljøbelastningen, forbedre effektiviteten og ved at recirkulere kan der skabes en tilstræk- kelig
produktion på en
bæredygtig måde.
Hvordan kan man fremme en bæredygtig udvikling i dansk landbrug?
På et
landbrug er
bæredygtig udvikling en ledelsesstrategi for driftsplanlægning,
hvor målet er at skabe positive resultater på følgende tre bundlinjer: Den økonomiske bundlinje,
hvor der skabes økonomisk robusthed ved at eliminere spild, skabe merværdi og reducere input.
Hvordan kan vi sikre verdens befolkning mere lige adgang til mad produceret på baggrund af en bæredygtig fødevareforsyning?
Produktion, udnyttelse og fordeling af fødevarer er tre vigtige forhold, når det gælder om at øge
verdens fødevareforsyning til en voksende
befolkning. Det handler bl. a. om udviklings- handels- og landbrugspolitik,
produktion af fødevarer, valg af produktionsformer, valg af afgrøder, naturens bæreevne og meget
mere.