:

Hvordan er vandkvalitet i Danmark?

Table of Contents:

  1. Hvordan er vandkvalitet i Danmark?
  2. Hvordan bruges vand til fødevareproduktion?
  3. Hvad betyder vand for os?
  4. Hvorfor er vand drikkevand så vigtigt for vores krop?
  5. Hvad er drikkevandskvalitet?

Hvordan er vandkvalitet i Danmark?

Det danske drikkevands samlede kvalitet er god og sammenlignet med andre lande rigtig god. . Det skyldes, at der i Danmarks undergrund er store grundvandsmagasiner, områder med grus eller sand, hvor vandet nemt kan pumpes op fra.

Hvordan bruges vand til fødevareproduktion?

Vandet kan være recirkuleret, brugt i fødevareproduktionen eller tappet direkte fra hanen. Efter vandbehandlingen ved kemisk eller mekanisk rensning skal vandet opfylde kravene til drikkevand, der hvor vandet skal bruges.

Hvad betyder vand for os?

Dine celler Hver celle i din krop er afhængig af vand. En person består af 50 til 75% vand, to tredjedele findes i cellerne. Hvis der ikke er vand nok i kroppen kan cellerne ikke gøre deres job, såsom at transportere næring og bortskaffe affaldsstoffer.

Hvorfor er vand drikkevand så vigtigt for vores krop?

Vand er essentielt for både kroppens og hjernens funktioner, da vand er med til at regulere disse. Hvis vi ikke indtager nok vand, nedsætter kroppen disse funktioner, hvilket træthed, svimmelhed og hovedpine er typiske symptomer på. Det samme gør sig gældende for forstoppelse, kløende hud og ømhed i muskler og sener.

Hvad er drikkevandskvalitet?

Drikkevand er vand af en sådan kvalitet, at det egner sig til, at mennesker kan drikke det, og til andre formål i husholdningen, dvs. klart, lugtfrit og uden sundhedsmæssige problemer samt med en tilfredsstillende smag og temperatur.