:

Hvad står bedre dyrevelfærd for?

Table of Contents:

  1. Hvad står bedre dyrevelfærd for?
  2. Hvad er Fair Trade produkter?
  3. Hvordan arbejder Fairtrade i Danmark?
  4. Hvordan får man Fairtrade?
  5. Hvad er økologisk kylling?
  6. Hvilken mælk dyrevelfærd?

Hvad står bedre dyrevelfærd for?

'Bedre dyrevelfærd' – også kaldet hjertemærket - er Miljø- og Fødevareministeriets officielle dyrevelfærdsmærke. Det statslige mærke findes på kød fra gris, fjerkræ, ko og kalv samt på mælk og andre mejeriprodukter. Fødevarestyrelsen står bag mærket og er også dem, der kontrollerer, at mærket lever op til kravene.

Hvad er Fair Trade produkter?

Fairtrade-mærket arbejder for, at bønderne modtager en fair pris for deres råvarer. Og at råvarerne er produceret under ordentlige forhold, der både tager hensyn til mennesker og miljøet.

Hvordan arbejder Fairtrade i Danmark?

Køber du en vare med Fairtrade-mærket på, har du givet de bønder og plantagearbejdere, der er med i ordningen, en fair pris for deres vare. Ud over en fair pris arbejder Fairtrade-ordningen også for, at varerne bliver produceret under ordentlige forhold, og at der bliver taget hensyn til miljøet.

Hvordan får man Fairtrade?

En række økonomiske, sociale og miljømæssige kriterier er udgangspunktet for Fairtrades standarder. De skal være opfyldt for at et kooperativ eller en plantage kan sælge råvarer på Fairtrade-vilkår. Som den eneste mærkningsordning arbejder Fairtrade med faste minimumspriser på råvarer.

Hvad er økologisk kylling?

Den primære forskel i deres opvækst er, at økologiske kyllinger skal fodres med økologisk foder, som ikke må være gensplejset, og frilandskyllinger fodres med almindeligt konventionelt foder, som gerne må være gensplejset.

Hvilken mælk dyrevelfærd?

Der findes flere forskellige dyrevelfærdsmærkninger i Danmark. I Arla har vi valgt at bakke op om Fødevarestyrelsens statskontrollerede mærke for dyrevelfærd – også kendt som de grønne hjerter. Kig efter hjerterne, hvis du ønsker at støtte op om endnu bedre dyrevelfærd, når du køber ind.