:

Er bivokslys sunde?

Table of Contents:

  1. Er bivokslys sunde?
  2. Hvilke stearinlys er bedst for indeklimaet?
  3. Hvilke stearinlys er bedst?
  4. Hvilke LED fyrfadslys er bedst?
  5. Hvad er bedst paraffin eller stearin?
  6. Hvad er ren stearin lavet af?
  7. Hvad er forskellen på paraffin lys og stearinlys?

Er bivokslys sunde?

Bivokslys er sundere, men det skal forståes på den både, at alle lys vil forurene især hvis det blafre. Men bivokslysene forurener ikke nær i den grad, som stearinlys gør. Når bivokslys brænder, renser de luften som en fantastisk, naturlig luftrenser. Bivoks producerer nemlig negative ioner, når det brændes.

Hvilke stearinlys er bedst for indeklimaet?

Forskellige målinger har vist, at soyalys afgiver hele 80-90% færre skadelige partikler end de gængse lys af stearin og paraffin. Lys af plantevoks er dem der forurener indeklimaet mindst.

Hvilke stearinlys er bedst?

Ifølge Maiken Guldborg Rasmussen skal du gå efter de lys, der indeholder så lidt "overflødigt" som muligt. – Det handler om at finde de lys, der udsender færrest partikler. Det vil sige: Undgå gelelys, der soder meget, og duftlys, der indeholder parfumestoffer. Køb i stedet hvide lys, der ikke dufter.

Hvilke LED fyrfadslys er bedst?

De bedste LED lys på markedet er fra UYUNI Lightning. Det som gør netop UYUNI LED lysene helt unikke er den patenterede 3D flamme som jo er det primære ved hele lyset.

Hvad er bedst paraffin eller stearin?

Der er stor uenighed om, hvor mange partikler lys af bivoks udsender. Foto: Colourbox. Et svanemærket lys er lavet af mindst 90 % stearin, da stearin ifølge Miljømærkning Danmark er mere miljøvenligt sammenlignet med paraffin.

Hvad er ren stearin lavet af?

Stearin er (siden 1811) fremstillet af 80-100% plantefedt og resten animalsk fedt. Paraffin er fra ca. 1830 udvundet af jordolie. Ofte fremstilles lys af en blanding af stearin og paraffin.

Hvad er forskellen på paraffin lys og stearinlys?

Stearinlys udleder mest Målingerne viser overordnet, at der er stor forskel på udledningen fra forskellige typer vokslys, idet stearinlys udsender dobbelt så mange ultrafine partikler og noget mere partikelmasse end paraffin-lys.