:

Hvilken hæftepistol skal jeg vælge?

Table of Contents:

  1. Hvilken hæftepistol skal jeg vælge?
  2. Hvilke hæfteklammer?
  3. Hvordan virker en hæftepistol?
  4. Hvor langt kan en sømpistol skyde?
  5. Hvordan virker en hæftemaskine?
  6. Hvilken kompressor til sømpistol?

Hvilken hæftepistol skal jeg vælge?

Hæftepistoler i plast vejer lidt og er lette at håndtere. De passer godt til de enklere projekter i hjemmet. Hæftepistoler i aluminium og stål er mere robuste og har en længere levetid. De passer særligt godt til store projekter, kraftige materialer og udendørs brug.

Hvilke hæfteklammer?

For at fastgøre tynde materialer, som fx folie eller stof, passer den med en hæfteklamme, der er 4 mm længere end det materiale, der skal hæftes. For et 2 mm tykt materiale skal du bruge en 6 mm hæfteklammer.

Hvordan virker en hæftepistol?

En elektrisk hæftepistol skyder klammer eller søm i træ og andre materialer og forbinder dem således permanent. Hvor man tidligere måtte sænke enhver hæfteklammer eller ethvert søm enkeltvis i materialet, kan man arbejde væsentligt hurtigere og mere solidt med den elektriske hæftepistol.

Hvor langt kan en sømpistol skyde?

Med Tjep GRF 34/105 sømpistolen får du et stykke værktøj til de større opgaver. Pistolen drives af trykluft, og kan skyde søm, der er mellem 50-100 mm lange. Det gør Tjep pistolen velegnet til tagarbejde, forskalling, udvendig beklædning og meget mere.

Hvordan virker en hæftemaskine?

Normale hæfftemaskiner bøjer stiften i en svag bue under papiret. Der findes også hæftemaskiner, som breder stiften ud under papiret, såkalt «Flat Clinch». Det påstås at disse sparer 30% plads i tykkelse. Der findes både manuelle og elektriske hæftemaskiner.

Hvilken kompressor til sømpistol?

MELLEM KOMPRESSOR Med fx 50 liters modellerne har du væsentlig mere ”luft på lager”, og de kan drive både slagnøgle, mejselhammer og de større sømpistoler. Værktøj som skal køre kontinuerligt og længe, som fx en excentersliber, kan godt tabe pusten her.