:

Hvorfor sætter man lys på juletræet?

Table of Contents:

  1. Hvorfor sætter man lys på juletræet?
  2. Hvordan starter man med juletræer?
  3. Hvorfor fugle på juletræet?
  4. Hvad er historien om juletræet?
  5. Hvordan sår man nye juletræer?

Hvorfor sætter man lys på juletræet?

Juletræet har sin oprindelse i Tyskland, hvor de første lokale historier om juletræer dukker op i løbet af 1500-tallet fra byer som Bern, Freiburg og Strasbourg. Martin Luther sagdes at have sat tændte lys på et stedsegrønt træ..

Hvordan starter man med juletræer?

Når man planter de små juletræer, må der ikke være ukrudt. Ukrudt vil nemlig konkurrere med de små træer om næringsstoffer, lys og vand. Derfor harver eller pløjer man jorden året før man planter. Måske sprøjter man også med ukrudtsmidler, hvis der er ukrudt som vil overleve jordbearbejdning.

Hvorfor fugle på juletræet?

- I illustrationerne til andenudgaven af Peters Jul fra 1870 blev juletræet således afbildet med en stork i toppen. Den var et symbol på frugtbarhed, det er jo storken, der kommer med de små børn, fortæller Anna Wowk Vestergaard.

Hvad er historien om juletræet?

Skikken med et pyntet træ i stuen kom fra Tyskland, og blev i starten af 1800-tallet mest dyrket af adelen og borgerskabet. I løbet af 1800-tallet blev juletræet mere og mere udbredt, også i almindelige hjem. På landet afløste juletræet ældre former for festoppyntning som ophængningen af hvide, broderede tekstiler.

Hvordan sår man nye juletræer?

Når man planter de små juletræer, må der ikke være ukrudt. Ukrudt vil nemlig konkurrere med de små træer om næringsstoffer, lys og vand. Derfor harver eller pløjer man jorden året før man planter. Måske sprøjter man også med ukrudtsmidler, hvis der er ukrudt, som vil overleve jordbearbejdning.