:

Hvad er privat pensionsopsparing?

Table of Contents:

 1. Hvad er privat pensionsopsparing?
 2. Hvad koster det at skifte pensionsselskab?
 3. Hvad koster det at indbetale til pension?
 4. Kan livrente betale sig?
 5. Hvad koster det at udbetale pension?
 6. Kan man ændre en ratepension til livrente?
 7. Hvad er Opfyldningsfradrag?
 8. Hvem kan rådgive om pension?
 9. Hvad koster det at flytte en pensionsordning?
 10. Hvad er kapitalpensionsordning?
 11. Er livrente en god ide?
 12. Hvor meget kan indbetales på livrente?

Hvad er privat pensionsopsparing?

En privat pension er en pensionsordning, du selv opretter og indbetaler til. Du skal oprette en privat pension, hvis du vil have mere i pension end din folkepension og eventuelt din arbejdsmarkedspension. Med en privatpension bestemmer du selv, hvordan du vil spare op og hvordan du vil have pengene udbetalt.

Hvad koster det at skifte pensionsselskab?

Fra den 1. januar 2022 gælder dette gebyr, når du ønsker at overføre værdien af din pensionsordning til et andet pensionsselskab: Overførselsgebyr: 1.950 kr. + evt.

Hvad koster det at indbetale til pension?

Så det koster reelt kun 27.700 kr. at indbetale 58.500 kr., fordi du undgår skatten på 30.800 kr. Skatten skal først betales på udbetalingstidspunktet, hvor mange vil ligge i bundskat og derfor kun skal betale ca. 37,7 procent i skat mod 52,7 procent, hvis du skulle betale topskat af dem nu, som reglerne er i dag.

Kan livrente betale sig?

Livsvarig alderspension - livrente Hvis du betaler topskat, så kan indbetalinger give fradrag helt op i topskatten, altså op til lidt over 52 %. Ellers er fradraget på omkring 35-37 %. Derudover giver indbetalinger til livrenter det ekstra pensionsfradrag for samlede pensionsindbetalinger op til højest 74.700 kroner.

Hvad koster det at udbetale pension?

Vær opmærksom på at hvis du får udbetalt din opsparing før den aftalte pensionsalder, skal du betale en afgift til staten på op til 60 %. Derudover tager PFA et gebyr på 1.895 kr.

Kan man ændre en ratepension til livrente?

Du kan altid ændre din ratepension til en livrente, hvis du har et godt helbred, når du nærmer sig pensionsalderen. Men du kan ikke lave en livrente om til en ratepension, hvis du har et dårligt helbred, når du er 65 år – og ikke forventer at leve længe.

Hvad er Opfyldningsfradrag?

Opfyldningsfradraget er en særlig skatteregel, du kan benytte, når du selv indbetaler til livsvarig pension i en kortere periode end 10 år. Opfyldningsfradrag bruges, når du vil trække dine egne indbetalinger fra på selvangivelsen.

Hvem kan rådgive om pension?

Både din bankrådgiver og pensionsmedarbejder har en interesse i, at du vælger lige netop deres forslag til opsparingssted. Det tjener de nemlig selv mest på. Derfor anbefaler jeg, at du får lavet et pensionsoverblik af en uvildig rådgiver. Hos mig kan du være sikker på, at jeg er DIN rådgiver.

Hvad koster det at flytte en pensionsordning?

Flytning kan koste penge Flytter du din arbejdsmarkedspension eller firmapension i forbindelse med et jobskifte, koster det typisk kun et mindre gebyr fra det selskab, du flytter fra. Er din opsparing på under 20.000 kroner, er det gratis at flytte din pension. Et såkaldt kursværn kan du dog komme til at betale.

Hvad er kapitalpensionsordning?

En kapitalpensionsordning er en pensionsordning, der giver pensionsopspareren ret til at få udbetalt et engangsbeløb (sumudbetaling) i tidsrummet fra pensionsopspareren når sin pensionsudbetalingsalder og indtil 20 år efter, at han eller hun har nået sin pensionsudbetalingsalder.

Er livrente en god ide?

Hvis du vælger Livrente som en af dine pensionsformer, så vil du dermed være sikret månedlige udbetalinger indtil den dag, hvor du ikke længere er til. Så hvis du regner med at blive ca. 80 år gammel eller ændre, kan denne pensionsform være en god investering for dig.

Hvor meget kan indbetales på livrente?

Indbetalinger til ratepension og ophørende livrente er fradragsberettigede indenfor et samlet loft på 59.200 kr. (2022) og kan indbetales på en gang eller løbende. Indskuddet er omfattet af det ekstra skattefradrag på op til 75.600 kr. for indskud på fradragsberettigede pensioner.