:

Hvor mange decimaler er der i pi?

Table of Contents:

  1. Hvor mange decimaler er der i pi?
  2. Hvem fandt ud af pi?
  3. Hvad kommer pi af?
  4. Hvem opfandt cirklens areal?
  5. Hvordan finder man pi i en cirkel?
  6. Hvornår bruger man pi?

Hvor mange decimaler er der i pi?

123 milliarder cifre til den hidtidige rekord fra Japan i antallet af kendte cifre i pi, så der nu kendes næsten 2700 milliarder cifre. Det mest imponerende er dog, at Fabrice Bellard for at opnå rekorden kun har anvendt en ganske almindelig pc til ca. 15.000 kr.

Hvem fandt ud af pi?

Archimedes beregnede π ved at tilnærme cirklen med ind- og omskrevne regulære 96-kanter (polygoner). Han fandt, at værdien lå mellem 223/71 og 22/7. Han fandt også bedre tilnærmelser, men de 22/7 er helt op til lommeregnernes tid blevet brugt som praktisk tilnærmelse.

Hvad kommer pi af?

Særligt i USA skrives datoen nemlig 3/14, og pi afrundet til de første to decimaler er netop 3,14. Pi er forholdet mellem en cirkels omkreds og dens diameter. Hvis man vil finde en cirkels omkreds, skal man altså gange dens diameter med tallet pi. Men det er ikke derfor, pi er så fascinerende.

Hvem opfandt cirklens areal?

Archimedes, ca. 287-212 f.Kr., græsk matematiker, fysiker og tekniker.

Hvordan finder man pi i en cirkel?

Hvis man måler omkredsen og diameteren af en cirkel og deler omkredsen med diameteren får man tallet pi, som er cirka 3,14. Denne værdi, pi, skrives ofte med det græske bogstav som udtales pi. De gamle grækere brugte tegnet for at beskrive forholdet mellem omkredsen og diameteren i en cirkel.

Hvornår bruger man pi?

Pi er forholdet mellem en cirkels omkreds og dens diameter. Hvis man vil finde en cirkels omkreds, skal man altså gange dens diameter med tallet pi.