:

Hvilke restriktioner er der på restauranter i Danmark?

Table of Contents:

  1. Hvilke restriktioner er der på restauranter i Danmark?
  2. Hvad skal man vise på restaurant?
  3. Hvilke restriktioner er gældende?
  4. Hvornår gælder de 72 timer fra?
  5. Hvornår udløber restriktionerne?

Hvilke restriktioner er der på restauranter i Danmark?

Der er ikke længere nogen restriktioner for caféer, restauranter og natteliv, men de enkelte erhvervsdrivende kan vælge at stille egne krav for at mindske smittespredning.

Hvad skal man vise på restaurant?

Det er meningen med coronapasset, at det skal fungere som en adgangsbillet til for eksempel restauranter og museer. Du kan få et coronapas, hvis du er vaccineret, hvis du er testet negativ eller hvis du er immun som følge af tidligere smitte. Coronapasset gælder kun for voksne.

Hvilke restriktioner er gældende?

Der er ikke længere COVID-19 restriktioner i Danmark. Der opfordres dog fortsat til at følge sundhedsmyndighedernes generelle råd, og at der tages hensyn til generelle smitteforebyggende anbefalinger. Læs mere om at forebygge smitte. Det er fortsat muligt for private erhvervsdrivende og private kulturinstitutioner mv.

Hvornår gælder de 72 timer fra?

Fra og med 1. juli giver en negativ PCR-test et gyldigt coronapas i Danmark i 96 timer efter testen er foretaget. Gyldigheden for en negativ antigentest fastholdes på 72 timer. Reglerne for coronapas til børn er også ændret fra og med i dag, så alle børn under 16 år nu er undtaget for at skulle vise coronapas.

Hvornår udløber restriktionerne?

Regeringen har på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen besluttet, at covid-19 ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom efter d. 31. januar 2022. Samtidig vil alle de restriktioner, som er betinget af denne kategorisering, ikke blive videreført.