:

Hvad er en Teleskopprotese?

Table of Contents:

 1. Hvad er en Teleskopprotese?
 2. Kan man tygge med gummerne?
 3. Hvad koster en Smileprotese?
 4. Hvor lang tid holder en protese?
 5. Hvad er en fast protese?
 6. Hvad koster en protese undermund?
 7. Hvad koster delproteser?
 8. Hvad er en Smileprotese?
 9. Hvad er en del protese?
 10. Hvad laves proteser af?
 11. Kan man spise med gebis?
 12. Kan man tygge tyggegummi med protese?
 13. Kan man sove med gebis?
 14. Hvad er Immediatprotese?

Hvad er en Teleskopprotese?

En teleskopprotese er en aftagelig delprotese uden bøjler. Den kan hægtes fast på to til seks tilbageværende tænder. Tænderne skal bearbejdes på en måde, så protesen kan “klikkes fast”. De tilbageværende, bearbejdede tænder passer således i protesen som “fod i hose”.

Kan man tygge med gummerne?

Efter et måltid er det derfor nødvendigt at skylle protesen og munden. Da protesen til dels hviler på gummerne kan det ikke forventes, at man kan tygge med samme kraft og effektivitet som med naturlige tænder.

Hvad koster en Smileprotese?

Det koster kun et par hundrede kroner og er super nemt. Så har du tid nok til at finde ud af hvad du skal have lavet hos tandlægen og hvor det skal være. Ingen fortjener at gå rundt og ikke have lyst til at smile. Få smilet tilbage allerede i dag.

Hvor lang tid holder en protese?

Hvis du sørger for at rengøre tænder og protese dagligt og passer de regelmæssige eftersyn hos tandlægen, kan du have glæde af delprotesen i mange år. I gennemsnit holder en delprotese i 8-10 år, men der er ingen faste regler for, hvor længe den nye protese kan eller skal holde.

Hvad er en fast protese?

Tryklåse er en slags kunstige tandrødder, som sikrer, at tandprotesen holdes fast på en sikker og stabil måde. Læs mere om tandproteser her. Låsene trykkes fast på tandrødderne, og sidder derved fast. Du undgår altså, at protesen river sig løs, når du er ude blandt andre.

Hvad koster en protese undermund?

Tandprotesehuset har 3 forskellige modeller: Standard, naturtro og naturtro plus. Naturtro plus modellen ser ud som dine egne naturlige tænder med indfarvet tandkød og tænder der ligner helt naturlige tænder. Vores priser starter fra 6.495 kr. Se priserne her på siden.

Hvad koster delproteser?

Pris
 • Unitor – delprotese med støbt stel: 5.950,00 kr.
 • Helprotese: 5.000,00 kr.
 • Helprotese sæt: 9.500,00 kr.
 • Rebasering af protese: 1.500,00 kr.
 • Immidiatillæg: 1.500,00 kr.

Hvad er en Smileprotese?

En smileprotese er ofte en midlertidig tandprotese, som erstatter en eller få manglende tænder. Den har til formål at forbedre udseendet, og stabilisere gummerne. Denne proteseløsning er ideel i tilfælde hvor patienten har mistet tænder grundet, slag eller tandudtræk, som kræver omgående behandling.

Hvad er en del protese?

Hvis man mister én eller flere tænder, er en mulig løsning en aftagelig protese. Dette kaldes en delprotese, da den erstatter en del af de manglende tænder, men ikke dem alle. En anden betegnelse er en unitor. En unitor består af et støbt metalstel og akryl tænder i samme farve som de resterende naturlige tænder.

Hvad laves proteser af?

Hvad laves protesen af? Selve basismaterialet i en protese er hyppigst akryl, som er et hårdt plastmateriale (polymerisat). Farven er lyserød for at give samme farve som tandkødet, men man kan også få klar akryl.

Kan man spise med gebis?

Tyggeoplevelsen vil blive anderledes end med dine egne naturlige tænder, men fortvivl ej; du kan sagtens få en masse fantastiske kulinariske oplevelser med en protese. Hvad angår det at tygge med tandprotese, så bør du forvente, at du ikke kan tygge med samme effektivitet og kraft som tidligere.

Kan man tygge tyggegummi med protese?

Har du fået en ny protese, kan det i starten føles underligt, når du taler og spiser. Dette gælder især de første par dage. Vi anbefaler, at du øver dig i at tale højt og spise helt normalt eller tygger tyggegummi, især hvis du har manglet tænder i længere tid.

Kan man sove med gebis?

Jeg anbefaler, at man ikke sover med sin protese. Gummerne har godt af at få luft, og mange presser tænder eller skærer tænder i søvne. Dette betyder at protesen bliver slidt unødigt hurtigt. Børst protesen godt og læg den tørt om natten.

Hvad er Immediatprotese?

Hvad er en immediatprotese? Det er en protese for dig der skal have fjernet flere tænder på en gang og som ikke ønsker at gå uden tænder. En immediatprotese indsættes efter tandudtrækning. Navnet kommer fra engelsk, hvor ordret immediately betyder “med det samme”.