:

Kan man håndvaske silke?

Table of Contents:

 1. Kan man håndvaske silke?
 2. Hvordan vasker man silke pudebetræk?
 3. Kan silke renses?
 4. Kan silke tåle skyllemiddel?
 5. Hvordan vasker man silke sengetøj?
 6. Hvordan vasker man silkedyne?

Kan man håndvaske silke?

Sådan vasker du silke i hånden: Håndvask med lunken vand på maks. 30 grader. Brug en enzymfri, mild sæbe, fx Texcare Silkwash – blot en lille mængde er nødvendig. Lad ikke tøjet ligge i blød og lad være med at vride tøjet – du kan forsigtigt folde det i et rent håndklæde og presse vandet nænsomt ud på den måde efter ...

Hvordan vasker man silke pudebetræk?

Silke kan maskinvaskes som finvask ved en temperatur på max. 30° i en vaskepose, med et mildt og altid enzym-frit vaskemiddel. Vask i vaskemaskine vil reducere holdbarheden på dine silke produkter. Ønsker du lang levetid og holdbarhed bør du vaske dine silke produkter i hånden.

Kan silke renses?

Hvis du har fået te og/eller kaffe på din silke, renses det bedst ved at dubbe området med lunken vand og så varsomt gnubbe lidt glycerin på pletten. Vent i en halv times tid og skyl derefter med lunken vand. For at fjerne chokoladerester skal du bruge en opløsning af Ethanol (denaturet alkohol) og salmiakspiritus.

Kan silke tåle skyllemiddel?

Uld og silke: Derfor må du ikke bruge normalt vaskemiddel Uld og silke kan ikke tåle at blive vasket med almindeligt vaskemiddel. Det skyldes at almindeligt vaskemiddel ofte indeholder enzymer, der fremmer vaskeeffektiviteten, men som ødelægger uld og silke.

Hvordan vasker man silke sengetøj?

Pleje af silkebetræk
 1. Vask altid dit sengebetræk i koldt eller lunkent vand, og brug et passende rensemiddel. ...
 2. Brug aldrig blegemidler til silkeprodukter. ...
 3. Hvis du bruger maskinvask så indstil maskinen på silke programmet hvis det findes, eller benyt indstillingen med den koldeste temperatur.

Hvordan vasker man silkedyne?

Pleje af silkedyner og silkepuder
 1. Det eneste du behøver for at holde din silkedyne ren er at lufte den godt igennem mindst to gange om året. ...
 2. Skulle det ske at der er spildt eller kommet pletter på din silkedyne/silkepude, bør du bruge en klud vredet op i varm mild sæbe til at rense området på dynen.