:

Hvad er forskellen på akryl og plastik?

Table of Contents:

  1. Hvad er forskellen på akryl og plastik?
  2. Hvordan produceres akryl?
  3. Er PLEXIGLAS fødevaregodkendt?
  4. Hvad pudser man PLEXIGLAS med?
  5. Hvad er akryl lavet af?

Hvad er forskellen på akryl og plastik?

Den eneste forskel på plexiglas og akryl er navnet, da plexiglas er et varemærke. Typisk vejer akryl halvdelen af normalt glas i tilsvarende størrelse, og det tåler tilmed tilskæring, tryk, slid, silende regn og bagende sol.

Hvordan produceres akryl?

Ekstruderet akryl dannes ved en kemisk proces, hvor bestanddelene (akrylmassen) kontinuerligt presses gennem en form – at akrylmassen kontinuerligt presses gennem formen, frem for blot at blive hældt i en form, skaber et heterogent materiale, hvor egenskaberne for dette svinger alt efter retning.

Er PLEXIGLAS fødevaregodkendt?

Plexiglas – eller akryl, som vi plejer at kalde det for, er en klar plastplade med lav vægt, høj stivhed og høj gennemsigtighed. Akryl er vejrbestandigt, og er UV-stabilt, så det gulner ikke i sollys. Derudover er akryl fødevaregodkendt.

Hvad pudser man PLEXIGLAS med?

Til rengøring af akrylplader og PLEXIGLAS anbefales lunkent sæbevand eller stærkt fortyndede opløsninger af milde, syntetiske rengøringsmidler. Til arbejdet anbefales en blød klud eller svamp. For at fjerne sæberester eftervaskes med rent vand – der kan tilsættes skyllemiddel for at minimere statisk elektricitet.

Hvad er akryl lavet af?

Akryl er dog fremstillet af polymer, der består af syntetiske fibre. Det er på grund af disse fibre, at akrylgarn kan fremstilles. Disse fibre bliver delt i fine stykker, hvorefter de skæres i korte, endeløse tekstilfibre. Meget af produktionen af akrylgarn bliver fremstillet i Europa.