:

Hvordan fjerner man tjære pletter?

Table of Contents:

  1. Hvordan fjerner man tjære pletter?
  2. Hvordan fjerner man tjære fra sko?
  3. Hvordan får man tjære af tøj?
  4. Kan man pudse på tjære?
  5. Er trætjære giftigt?

Hvordan fjerner man tjære pletter?

Vi anbefaler WD-40 Specialist Degreaser, der hurtigt og effektivt opløser enhver genstridig plet som olie, fedt eller tjære. Brugen vil være den samme: ryst produktet godt, og spray det derefter på pletterne. Gnid derefter tjære med en klud.

Hvordan fjerner man tjære fra sko?

Kom rensebenzin på pletterne med tjære, og lad det stå iblød i cirka 10 minutter. Dub rensebenzin af med små mængder koldt vand på en blød miljøvenlig svamp eller klud.

Hvordan får man tjære af tøj?

Tjære. Gennemvæd pletten med madolie, vent i cirka 12 timer, og skrab så tjæren af tøjet. Kom opvaskemiddel på pletten, læg tøjet i en plastikpose i mindst 4-6 timer, og vask det så som vanligt i vaskemaskinen.

Kan man pudse på tjære?

Hvis der under pudsen er et mørkt lag som i vores tilfælde (se billedet), er det et lag tjære/asfalt der tjente som fugtsikring. Denne oprindelige sikring kan være nedbrudt, og det er nødvendigt at kradse så meget væk af denne som muligt får at få det nye udkast til at hæfte ordentligt.

Er trætjære giftigt?

Stenkulstjære er stærkt hudirriterende og kan indebære forgiftningsrisiko p.g.a. indholdet af bl. a. fenollignende stoffer, se fenol. Trætjære er mindre farligt.