:

Hvordan planter man en Avokadosten?

Table of Contents:

 1. Hvordan planter man en Avokadosten?
 2. Hvor høj bliver et avocadotræ?
 3. Hvordan passer man et Avocadotræ?
 4. Hvor meget vand skal der til en avocado?
 5. Hvad kan man bruge Avocadosten til?
 6. Hvorfor får min avocado plante brune blade?

Hvordan planter man en Avokadosten?

Du kan finde en uddybning af de forskellige punkter nedenunder.
 1. Rens avocadostenen – fjern evt. ...
 2. Stik tandstikker i den, eller plant den direkte i jord.
 3. Sæt avocadostenen i et glas vand – 2 cm dækket.
 4. Knib toppen af planten fra 15 cm til 8 cm's længde.
 5. Plant avocadoen i potte, når planten igen er 15 cm.

Hvor høj bliver et avocadotræ?

Det stedsegrønne avocadotræ bliver i Mellemamerika op til 20 m højt. Mange steder holdes det dog nede i en højde af ca. 5 m., således at høstarbejdet gøres lettere. Desværre er avocado-produktion og det danske klima ikke kompatible, og et træ vil nok aldrig komme til at give frugt.

Hvordan passer man et Avocadotræ?

Et avocadotræ kræver masser af lys. I vinterhalvåret er det småt med dagslyset, så stil gerne planten i nærheden af et sydvendt vindue, hvor den kan få mest muligt lys. Når planten har nået en vis størrelse, kan du med fordel plante den om til en lidt større potte, hvor rødderne har mulighed for at brede sig.

Hvor meget vand skal der til en avocado?

Men det bør sættes i forhold til forbruget af kød. Der skal fx 15.000 liter vand til for at producere bare et kilo oksekød. For avocadoer går der gennemsnitligt ca. 283 liter tilført vand til at producere et kilo avocadoer – men præcist hvor meget vand, der bruges til en enkel avocado, afhænger af, hvor den produceres.

Hvad kan man bruge Avocadosten til?

Spis ikke avocado-stenen. Foto: Colourbox Den skal nemlig pulveriseres og blandes i en smoothie eller på anden vis indtages. Stenen skulle efter sigende være fyldt med antioxidanter og give en ”sundhedseksplosion”.

Hvorfor får min avocado plante brune blade?

Avokadoplanter har en tendens til at få brune blade på spidserne. Faktisk er det plantens måde at fortælle os på den bliver vandet for lidt. En avokadoplante har en hurtig kraftig vækst når den trives. Du skal dagligt fornemme om potte mangler vand.