:

Kan man lægge klikgulv ovenpå beton?

Table of Contents:

  1. Kan man lægge klikgulv ovenpå beton?
  2. Hvad er forskellen på laminatgulv og vinylgulv?
  3. Kan man lægge trægulv ovenpå beton?
  4. Hvordan lægger man trægulv på beton?
  5. Er parket bedre end laminat?

Kan man lægge klikgulv ovenpå beton?

Der skulle derfor ikke være behov for konventionel understøtning i form af skum-plastic mellem betongulv og nyt laminatgulv. Alligevel siger Stark at der skal lægges en plastic damspærre oven på betongulvet i form af kraftig gennemsigtig plastic med et overlæg mellem hver bane på minimum 50 cm.

Hvad er forskellen på laminatgulv og vinylgulv?

Laminat består af mange lag og af en HDF hovedbestanddel, som er fremstillet af sammenpressede fibre bestående af genbrugstræ. Vinyl er også flerlaget som indbefatter PVC og fiberglaskomponenter. Disse er 100 % fri for skadelige ftalater.

Kan man lægge trægulv ovenpå beton?

Svømmende trægulve udlægges sædvanligvis på undergulve af beton, letbeton eller træ. Det anbefales, at der på underlag af beton eller letbeton altid udlægges en fugtspærre, så problemer med eventuel byggefugt eller opstigende jordfugt i underlaget undgås.

Hvordan lægger man trægulv på beton?

Når man lægger trægulv på et betongulv, skal der først lægges en dampspærre ud for at beskytte sit gulv for den fugt, der kan komme fra betongulvet. Dampspærren rulles ud og skæres til, og efterfølgende skal gulvunderlaget lægges ovenpå og skæres til.

Er parket bedre end laminat?

Overfladen på et laminatgulv kan synes kunstig i forhold til massive brædder, har en anden lyd end trægulve og patinerer ikke naturligt som et trægulv. Jo billigere laminatgulvet er, jo mindre slidstærkt vil slidlaget som regel være. Slid og skader kan man ikke udbedre.