:

Hvordan laver man propolis?

Table of Contents:

 1. Hvordan laver man propolis?
 2. Er der propolis i honning?
 3. Hvad bruges propolis til?
 4. Hvad indeholder propolis?
 5. Hvordan laves bipollen?
 6. Hvor kommer propolis fra?
 7. Hvor kan jeg købe propolis?
 8. Hvad er bipollen godt for?
 9. Hvorfor spise bipollen?
 10. Hvad er propolis Halsmikstur?
 11. Er der propolis i bivoks?
 12. Er bivoks sundt?

Hvordan laver man propolis?

Hjemme modtages harpiksbierne af propolisbier, der ikke laver andet end at tage harpiksen fra harpiksbierne, og tygge den med voks og sekret fra kindbakkespytkirtlerne. Herved omdannes harpiksen til propolis.

Er der propolis i honning?

Det eneste som er tilsat er propolis, som bliver indsamlet af bierne til at reparere og forstærke indersiden af bikuben. Propolis er lavet af voks, pollen, harpiks og essentielle olier, som tilføjer en helt masse næring til din søde honning.

Hvad bruges propolis til?

Propolis er at finde både i en række kosttilskud og cremer. Propolis er et stof, som honningbierne laver ud af harpiks. Det benyttes blandt andet til at beskytte bierne imod mikroorganismers angreb. Kosttilskud med propolis findes både som kapsler og på flydende form.

Hvad indeholder propolis?

Propolis består af 30 % voks og pollen, 20 % flavonoider, 50 % harpiks samt essentielle olier. Det indeholder derudover bestemte aminosyrer, mineraler som jern, zink, kobber og mangan samt vitaminer. Propolis laves af honningbier og er en gylden-brun stærkt klæbende substans.

Hvordan laves bipollen?

Bipollen er pollen indsamlet af bier når de er ude for at samle nektar fra blomster. Hver gang en bi besøger en blomst for at samle nektar, så samler de samtidig pollen fra blomsten som sætter sig på deres krop.

Hvor kommer propolis fra?

Ordet “propoliser græsk og betyder “foran byen”. Propolis indsamles af bierne. Det kommer først og fremmest fra knopskæl på træer. Poppeltræer er en af de vigtigste kilder i Europa men også kastanietræer og nåletræer spiller en rolle alt efter, hvad der er i det område, hvor bierne står.

Hvor kan jeg købe propolis?

Propolis - Køb online hos Matas.

Hvad er bipollen godt for?

Det kan hjælpe luftvejene - Bipollen indeholder en stor mængde antioxidanter, der kan have en antiinflammatorisk virkning på lungernes væv og forhindre, at astma begynder. Det er fantastisk til behandling af allergier - Bipollen er især effektiv til behandling af lokale sæsonbestemte allergier.

Hvorfor spise bipollen?

Bipollen er primært føde til de unge bier, og det består at ca. 40 % protein. Det anses for en af naturens mest nærende og komplette fødevarer. Den indeholder næsten alle de næringsstoffer, vi som mennesker har behov for.

Hvad er propolis Halsmikstur?

Mikstur baseret på lakrids og propolis. I bistadet fremstiller bierne propolis af harpiks, og det bruges dels til at tætne stadet og dels som en antibakteriel korridor ved indgangen til stadet. De antibakterielle egenskaber kommer os mennesker til gode hvis du døjer med ondt i halsen.

Er der propolis i bivoks?

Bivoks kemiske og fysiske egenskaber Rå mekanisk renset bivoks indeholder udover voks også blomster- og pollenpigmenter og propolis, der er harpiks, der fungerer som lim i bikubekonstruktionen. Bivoks kan afhængig af kilden have forskellig farve, såsom gul, orange, over brun til mørkebrun.

Er bivoks sundt?

Bivoks er et sundt biprodukt. De udskiller det som små skel fra deres vokskirtler og sveder det ud – så man kan godt sige at det er bisved. Bierne tygger på og blander med spyt – og derefter er den klar til at bygge med. Bierne bruger voksen til at bygge deres tavler med.