:

Hvordan begrænser man en brand?

Table of Contents:

 1. Hvordan begrænser man en brand?
 2. Hvordan slukker man en benzin brand?
 3. Hvad skal der til for at skabe ild?
 4. Hvad er elementær brandbekæmpelse?
 5. Hvordan kan man tænde ild?
 6. Hvor længe gælder et brandkursus?
 7. Hvad skal du gøre efter forsøg på at slukke ild i person med et brandtæppe eller lign?

Hvordan begrænser man en brand?

Med en brandhæmmende imprægneringsspray kan du minimere risikoen for, at der går ild i dekorationer, træ, papir mv. For at sikre mod større brande er det en god idé også at have en pulverslukker i dit hjem, fx en CO2-slukker. Du slukker branden mest effektivt ved at sprede vandet fra side til side med hænderne.

Hvordan slukker man en benzin brand?

Sluk for blusset, kast et brandtæppe over gryden og sørg for, at emhætten er slukket. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt branden er ordentlig slukket, skal du tilkalde brandvæsenet.

Hvad skal der til for at skabe ild?

Udtrykket kommer af, at man grundlæggende skal have tre elementer for at ild kan opstå: Ilt, tilstrækkelig varme og brændbart materiale. Disse tre ting illustreres normalt som værende siderne i en trekant. Sammensættes disse elementer, kan ilden opstå – fjernes et af elementerne slukkes ilden (eller kan ikke opstå).

Hvad er elementær brandbekæmpelse?

Langt de fleste brande starter i det små. Men du kan forhindre en brand, i at komme ud af kontrol, ved at vide, hvordan du slukker den. Panik og uvidenhed kan hurtigt standse hvad der ellers kunne være en fornuftig brandslukning.

Hvordan kan man tænde ild?

Sådan gør du
 1. Slå gnister. Grundideen når du slår ild er, at du laver nogle gnister. ...
 2. Fang gnist. Gnisterne skal du fange i et materiale som fænger let. ...
 3. Pust til gløden. ...
 4. Byg bålet op. ...
 5. Sten mod stål. ...
 6. Kniv mod stål. ...
 7. Centrer sollys.

Hvor længe gælder et brandkursus?

tage et kursus i varmt arbejde og få certifikat, der gælder i 5 år i hele Norden. Du kan også vælge at deltage i et længere forløb, der giver dig nye kompetencer og nye karrieremuligheder. Det kan fx være en CFPA Brandteknisk Diplomuddannelse, hvor du får et indgående kendskab til det brandtekniske univers.

Hvad skal du gøre efter forsøg på at slukke ild i person med et brandtæppe eller lign?

Sådan gør du, hvis der går ild i en person: Kvæl ilden med et tæppe, en jakke eller lignende (sørg for at flammerne først kommer væk fra ansigtet). Læg materialet over personen og stryg forsigtigt, indtil ilden er slukket.