:

Kan man drikke linolie?

Table of Contents:

  1. Kan man drikke linolie?
  2. Hvad er linolie lavet af?
  3. Hvad er linolie maling?
  4. Hvordan bruger man linolie?
  5. Er rå linolie giftigt?

Kan man drikke linolie?

Linolie er et teknisk produkt, der ikke er godkendt til fødevarebrug, og linolie bør derfor ikke anvendes til madlavning. Hørfrøolie, som oftest anvendes i blanding med andre planteolier i fødevarer, opfylder samme krav som andre planteolier til madlavning.

Hvad er linolie lavet af?

Linolie udvindes af hørfrø og er en unik olie med mange anvendelsesmuligheder. Linolie bruges blandt andet i produkter som linoleum, bakelit, linoliemaling og kendes også som en meget sund spiseolie.

Hvad er linolie maling?

Linoliemaling består af kogt linolie (fernis) hvori man blander (eller river, som det kaldes) fint pulveriserede (malede) uorganiske farvestoffer, de såkaldte pigmenter. Linoliefarve består således principielt kun af to ingredienser: Linolie og pigment.

Hvordan bruger man linolie?

Med linolie:
  1. Påfør olien i et tyndt lag på langs af fibrene, og brug gerne en stiv pensel, så det bliver hjulpet lidt på vej ind i træet.
  2. Gå i seng, og giv bordet 12-24 timer til at absorbere linolien.
  3. Tør bordet af en med en klud.
  4. Tjek, om olien er trængt ind, og om pladen trænger til mere.

Er rå linolie giftigt?

Den rå linolie kan indeholde organiske opløsningsmidler, men i så små mængder, at det ikke anses for skadeligt. Indendørs kan linolie i store mængder give problemer med slimhinderne. Rå linolie tørrer langsomt, og man kan begynde at efterbehandle efter 2-5 dage.