:

Er paller giftige?

Table of Contents:

 1. Er paller giftige?
 2. Kan paller tåle regn?
 3. Hvad gør man med paller?
 4. Hvad kan man lave med en palle?
 5. Hvad er engangspaller lavet af?
 6. Er paller imprægneret?
 7. Hvor meget må en europalle belastes med?

Er paller giftige?

Europaller og DS-halvpaller er ikke giftige Ingen af disse bliver overfladebehandlet, og kan derfor bruges til ombygning, da myndighederne har sikret, at de ikke er giftige eller har været i kontakt med gift – men for at være 100 % sikker, bør du kun købe paller af en officiel forhandler.

Kan paller tåle regn?

Pallemøbler er som regel tunge. Hvis det er for slidsomt at flytte dem, kan du beskytte dem mod regn og sne med en presenning.

Hvad gør man med paller?

Pallerne fremstilles af træ, og for at belaste miljøet mindst muligt er der et stort marked for både køb og salg af brugte paller. Ligger du inde med et parti brugte paller, er der ingen grund til at skrotte dem – Hos PalleKoncept på Sjælland har vi nemlig specialiseret os i køb af paller.

Hvad kan man lave med en palle?

Galleri: Fantastiske projekter af gamle paller
 • Indendørs møbler af paller. Du kan naturligvis male dem, hvis du har lyst, men indendørs holder ubehandlede paller fint uden vedligeholdelse. ...
 • Terrassemøbler af paller. ...
 • Senge af paller. ...
 • Plantekasser og lodrette bede af paller. ...
 • Køkken og bad af paller. ...
 • Hele huse bygget af paller.
21. jun. 2016

Hvad er engangspaller lavet af?

Europaller er typisk lavet af birk, ask eller gran og måler 8 mm. Hvad er en DS-halvpalle? DS-halvpallen (Dansk Standard) svarer til en halv EUR-palle og er en returpalle, som kun benyttes i Danmark. Den måler 6 mm, har samme trætykkelse som en EUR-palle og er også varmebehandlet.

Er paller imprægneret?

Regler for paller i lande udenfor EU Metylbromid er forbudt i Danmark, fordi den er skadelig for ozonlaget. Stoffet kan også skade luftveje og nervesystem. Det betyder, at der kan dukke paller op Danmark, som er imprægneret med metylbromid, og dem bør du undgå i din bolig og din have.

Hvor meget må en europalle belastes med?

Nye EU paller kan bære en vægt på ca. 1200kg. Godkendte europaller kendes på det karakteristiske mærke med bogstaverne “EUR” eller “EPAL” eller “UIC” på den højre klods, og er varmebehandlede i henhold til ISPM 15, som er standarden internationalt for træemballage, der skal importeres til EU, eller eksporteres fra EU.