:

Kan man tage frø fra kornblomst?

Table of Contents:

  1. Kan man tage frø fra kornblomst?
  2. Kan man tage frø fra stauder?
  3. Hvordan tager man frø fra Frøkenhat?
  4. Hvordan høster man valmuefrø?
  5. Hvordan tager man frø fra Flittiglise?
  6. Hvordan sår man stauder?

Kan man tage frø fra kornblomst?

Der er nogle planter, som er nemmere end andre til at samle frø af og få til at spire næste år. Det drejer sig bl. a. om: akeleje, blomstertobak, kornblomst, kæmpeverbena, lupin, morgenfrue, stokrose, tagetes, tallerkensmækker, valmue, ærteblomst og i køkkenhaven bønner, chili, dild, græskar og squash, tomat og ærter.

Kan man tage frø fra stauder?

I august og september kan du høste frø fra stauder som fx akeleje, raketblomst, mandstro og mange flere. Frøene kan enten udsås direkte på et nyt voksested, eller du kan tørre frøene og gemme dem i frøposer, så du kan forspire dem i potter senere.

Hvordan tager man frø fra Frøkenhat?

Sådan høster du frø fra Zinnia - Frøkenhat Høst frøene en tørvejrsdag og lad frøene tørre indenfor i ca. 1 uges tid og pak dem i en papirspose, i et kaffefilter eller hvad du har liggende og skriv navn på, da man godt kan glemme, hvad det var for nogle frø, når man finder dem frem næste år. Opbevar dem mørkt og køligt.

Hvordan høster man valmuefrø?

Her kan du se, hvordan du gør: Hiv hele planten op med rod eller klip frøstanden med et stort stykke stilk af. Valmueplanterne vendes forsigtigt ned i en papirspose med frøkapslerne først og bindes fast til papirsposen. Bagefter hænges planterne op - gerne under et tagudhæng, hvor de kan få luft - men ikke bliver våde.

Hvordan tager man frø fra Flittiglise?

Flittiglise er en af de sommerblomster jeg tydligt husker som barn, på grund af dens frøstande. Når frøene er klar kan man med et meget let tryk på frøstanden høre et knæk, og herefter kommer frøene ud. Når man sår planten fra frø kan det gøres allerede fra februar måned.

Hvordan sår man stauder?

Det er bedst at så i rækker på et stykke bart jord. Sås de i rækker, kan du nemmere skelne dem fra det frøukrudt, der spirer frem til foråret. Ukrudtet spirer for det meste før de såede stauder, så det skal helst løbende luges væk, så de nye stauders kimplanter kan komme til.