:

Hvad kan jeg gøre for ikke at abortere?

Table of Contents:

  1. Hvad kan jeg gøre for ikke at abortere?
  2. Hvordan fjerner man et dødt foster?
  3. Kan man blive steril af en abort?
  4. Hvornår udstøder kroppen dødt foster?
  5. Hvor ofte sker en missed abortion?
  6. Hvor mange lovlige aborter foretages der hvert år i Danmark?

Hvad kan jeg gøre for ikke at abortere?

Hvordan behandler man spontan abort? Der er ingen behandling, der kan stoppe en abort, der er i gang. Hvis du bløder og har smerter, er livmoderen i gang med at tømme sig. Det går oftest uden problemer, og tabletter mod smerter er den eneste nødvendige behandling.

Hvordan fjerner man et dødt foster?

Ved spontan abort vurderer lægen, om mængden af restvæv, det vil sige efterladt graviditetsvæv, i livmoderhulen skal fjernes ved en udskrabning. Dette har tidligere været den normale fremgangsmåde. Nu vil man som hovedregel undgå kirurgisk indgreb, hvis der ikke er kraftig blødning eller tegn på infektion.

Kan man blive steril af en abort?

Sterilitet som følge af abortindgreb sker meget sjældent, og kun hvis der har været infektion. Man skal derfor henvende sig til lægen ved mistanke om infektion (smerter i underlivet, feber, udflåd fra skeden).

Hvornår udstøder kroppen dødt foster?

I langt de fleste tilfælde (8 ud af 10) vil kroppen selv udstøde resten af graviditeten i løbet af de næste døgn. Du kan bløde som ved en menstruation eller lidt kraftigere og have lette smerter i underlivet. Får du brug får smertestillende midler anbefales Panodil.

Hvor ofte sker en missed abortion?

ufrivillige gravidtetstab før 22 fulde uger, er desværre ret hyppige. Det anslås at ca. 25% af alle graviditeter (måske endda mere hvis man tæller uerkendte graviditeter med, hvor kvinden ikke når at opdage hun er gravid fordi hun får menstruation), ender i en abort (kilde: graviditetstab.dk og Lægehåndbogen).

Hvor mange lovlige aborter foretages der hvert år i Danmark?

Hvert år får mellem 14 og 15.000 kvinder i Danmark en abort. Det er ikke de helt unge, der får flest aborter.