:

Hvordan kan man se om det er sølvplet?

Table of Contents:

  1. Hvordan kan man se om det er sølvplet?
  2. Er der sølv i slik?
  3. Hvordan finder man platin?
  4. Hvornår er det sølv?
  5. Hvornår får man platin?

Hvordan kan man se om det er sølvplet?

Sølv er et grundstof med atomtegnet Ag (fra Latin argentum, fra proto-indoeuropæisk h₂erǵ: "skinnende" eller "hvid") og atomnummeret 47. Det er et blødt, hvidt, skinnende overgangsmetal, med meget høj elektrisk ledningsevne, varmeledningsevne og reflektionsevne for et metal.

Er der sølv i slik?

Sølv bruges blandt andet til bestik, fade og pokaler i sport. Men man bruger også sølv til elektronik, til at fremkalde fotos og til at lave brilleglas, der bliver til solbriller, når man går ud i solen. Sølv bliver også brugt til slik. Så mærkes det med E 174.

Hvordan finder man platin?

Platin udvindes sammen med andre platinmetaller som biprodukt fra udsmeltning af kobber- og nikkelmalme bl. a. i Canada, USA og Sydafrika. Platinmetaller forekommer også gedigent i alluviale aflejringer i Rusland (Ural) og Colombia, hvorfra de udvindes ved vaskning.

Hvornår er det sølv?

Betegnelsen ”sølv” må kun anvendes om arbejder, der indeholder mindst 800‰ finsølv. Sølv stemples: 925 + navnestempel eller.

Hvornår får man platin?

juni 2006 var certificering niveauer for album 20.000 eksemplarer for guld, og 40.000 eksemplarer for platin, mens de var 4.000 og 8.000 for singler. Dette blev ændret igen i 2016, og det blev svære at få guld og platin.