:

Hvornår må man træne efter maveoperation?

Table of Contents:

  1. Hvornår må man træne efter maveoperation?
  2. Hvornår må man sove på siden efter MMO?
  3. Hvornår må man træne efter operation?
  4. Hvornår må man gå i havet efter operation?
  5. Hvor lang tid tager en Maveskindsoperation?
  6. Hvor meget må man løfte efter operation?
  7. Hvornår må man træne efter blindtarmsoperation?
  8. Hvor længe må et operationssår væske?

Hvornår må man træne efter maveoperation?

Vi anbefaler, at du venter til 3 måneder efter operationen hvis der er foretaget opstramning af mavemuskulaturen. Forsigtig motion kan du genoptage eller starte på efter 2 uger. Hvis der ikke er foretaget opstramning af mavemuskulaturen kan du genoptage sportsaktiviteter efter 4 - 6 uger.

Hvornår må man sove på siden efter MMO?

Du kan drikke og spise som du plejer, men undgå alkohol og tobak. Du skal gå foroverbøjet i den første uge efter operationen, og du ikke sove på maven i de første 14 dage efter operationen.

Hvornår må man træne efter operation?

Hvornår må jeg begynde at træne igen efter operation? Du bør genoptage dine almindelige hverdags-aktiviteter hurtigst muligt efter operationen. Dog skal du være forsigtig med at gøre de forskellige ting for længe ad gangen. Det er vigtigt, at du hele tiden registrerer, hvordan din krop reagerer.

Hvornår må man gå i havet efter operation?

For at mindske risikoen for betændelse fraråder vi dig at tage karbad, i svømmehal eller bade i havet, indtil såret er helet, og eventuelle tråde eller klips er fjernet. Undgå direkte sollys og solarium på arret i minimum 6 måneder efter operationen. Dæk arret med plaster, og brug solcreme med høj faktor.

Hvor lang tid tager en Maveskindsoperation?

Operationen varer fra 1 til 1 ½ time afhængigt af, om der også foretages fedtsugning. Snittet er placeret over skambenet og huden løsnes op til navlen, hvorefter overskydende hud og fedt fjernes. Hud og underliggende væv syes i tre lag.

Hvor meget må man løfte efter operation?

Du bevæge dig til smertegrænsen, men du skal undgå kontaktsport i de første 2-3 uger. Efter en åben operation, hvor der er foretaget et længere snit i huden, fraråder vi dog tunge løft i 4-6 uger, da der er en lille risiko for, at sårene kan springe op.

Hvornår må man træne efter blindtarmsoperation?

Motion og sygemelding - bevægelser til smertegrænse Du bevæge dig til smertegrænsen. Efter en kikkertoperation er der ikke yderligere restriktioner. Men efter en åben operation, hvor der er foretaget et længere snit i huden, fraråder vi tunge løft i 4-6 uger, da der er en lille risiko for at sårene kan springe op.

Hvor længe må et operationssår væske?

De første dage efter operationen væsker de fleste sår en del, og bandagen skal derfor skiftes ofte. Den skal altid skiftes, hvis den bliver våd, da en våd bandage øger risikoen for infektion.