Hvordan bør fisk opbevares og hvorfor?
Table of Contents:
- Hvordan bør fisk opbevares og hvorfor?
- Hvordan bør fisk opbevares?
- Hvor længe kan fisk holde sig efter fangst?
- Hvor varmt må fisk opbevares?
- Kan man gemme fisk til dagen efter?
- Hvor mange guldfisk pr liter?
Hvordan bør fisk opbevares og hvorfor?
Frisk
fisk skal i køleskabet straks efter fisketur eller indkøb, gerne på nederste hylde, hvor der typisk er koldest. Frisk
fisk bør spises samme dag eller fryses ned, dog afhængig af sidste anvendelsesdato. Når
fisk nedkøles hurtigt og
opbevares koldt, hæmmes de fleste bakteriers vækst.
Hvordan bør fisk opbevares?
Derfor
skal du altid
opbevare fisk så koldt som muligt i køleskabet.
Fisk holder kortere tid, når det er skåret op eller hakket, fordi bakterier så får et større område at formere sig på. Rå
fisk og fiksefars: Frisk
fisk skal opbevares koldt ved max 2 grader.
Fisk, du køber hos fiskehandleren,
skal spises samme dag.
Hvor længe kan fisk holde sig efter fangst?
Magre
fisk kan som tommelfingerregel
holde i op til seks måneder i fryseren – fede
fisk maksimalt tre måneder. Og hele tiden gælder det, at jo kortere tid i fryseren desto bedre smager
fisken. Har man renset og opbevaret sin
fangst på rette vis,
kan den normalt
holde sig i et døgns tid uden nedfrysning.
Hvor varmt må fisk opbevares?
Ferske
fisk, der ikke skal holdes i live, skal nedkøles hurtigst muligt efter, at de er bragt ombord på et fiskefartøj, og
opbevares ved en temperatur, der nærmer sig smeltende is, dvs. ved en temperatur mellem 0 °C og 2 °C.
Kan man gemme fisk til dagen efter?
Fyld i stedet en
skål med isterninger og opbevar
fisken heri. Sæt låg på skålen og sæt den ind i køleskabet. Herved
kan du holde
fisken frisk i op til to dage. Ellers vil du kunne opbevare
fisk i en
dag i køleskabet.
Hvor mange guldfisk pr liter?
Når du skal sætte
guldfisk ud i din havedam, kan du følge reglen; 1 cm fisk
pr 10
liter vand. Det vil sige, at en fisk på eksempelvis 20 cm har brug for 200
liter vand for at trives optimalt.