:

Hvorfor har en kamel pukler?

Table of Contents:

 1. Hvorfor har en kamel pukler?
 2. Hvilke dyr har pukler?
 3. Er kameler truet?
 4. Hvad er der i kamelens pukler?
 5. Hvad er kameler i familie med?
 6. Hvad er der i Dromedarens pukkel?
 7. Hvordan har kamelen tilpasset sig?
 8. Hvad kalder man en hun kamel?
 9. Hvor langt kan en kamel gå om dagen?
 10. Hvad er forskellen på en kamel og en dromedar?
 11. Hvad kalder man en kamel med tre pukler?
 12. Hvor meget koster en kamel?
 13. Hvor lever der dromedarer?
 14. Hvad bruger man kameler til?
 15. Hvad spiser kameler i ørkenen?

Hvorfor har en kamel pukler?

At kameler har fedt i puklerne, har dog på en indirekte måde at gøre med deres vandbalance. Når fedtlaget ikke er fordelt over hele kroppen, men samlet i pukler, mindskes fedtets varmeisolerende evne, så kamelerne kan slippe af med overskudsvarmen uden at bruge ret meget vand til svedudsondring.

Hvilke dyr har pukler?

Kamelen har altid to pukler. Kamel og dromedar kan parre sig sammen og få unger. Ungerne får kun en pukkel.

Er kameler truet?

Ikke uddødKamel / Udryddelsesstatus

Hvad er der i kamelens pukler?

Modsat hvad mange tror, indeholder kamelens pukler ikke vand, men er derimod opbygget af fedt, som fungerer som en stor madpakke. Kamelerne kan på grund af puklerne gå 4-5 dage uden hverken vand eller føde.

Hvad er kameler i familie med?

Kameler og lamaer er en familie af parrettåede hovdyr. Den baktriske kamel er uhyre sjælden i naturen, mens dromedaren helt er uddød i naturen. Begge arter er dog mere kendte i deres domesticerede form.

Hvad er der i Dromedarens pukkel?

Dromedaren er en kamel, men har kun én pukkel. Kamelen har to. Puklen er som en madpakke, dromedaren altid har med. Den består af fedtvæv, som dromedaren kan leve af, hvis den ikke får mad og vand i lang tid.

Hvordan har kamelen tilpasset sig?

Kamelen er yderligere tilpasset det hårde liv i ørkenen: Den har store, brede trædepuder og går på hele foden, så den ikke synker ned i det bløde underlag. Lange øjenvipper, hår i ørerne og smalle næsebor, der til tider kan lukkes helt til, forhindrer flyvesand i at trænge ind.

Hvad kalder man en hun kamel?

Den baktriske kamel (latin: Camelus bactrianus) har to pukler og kaldes ofte blot kamel, mens dens slægtning Camelus dromedarius som regel kaldes dromedar og alene har en pukkel....
Kamel
SlægtCamelus
ArtC. bactrianus
Videnskabeligt artsnavn
Camelus bactrianus Linnaeus 1758

Hvor langt kan en kamel gå om dagen?

Kamelen kan trave uafbrudt en hel dag. Kamelen kan klare sig i ca. en uge uden vand. Men til gengæld kan den også drikke ca.

Hvad er forskellen på en kamel og en dromedar?

Dromedaren (Camelus dromedarius) tilhører familien Camelidae (med kameler og lamaer), men skelnes fra kamelen på at den kun har én pukkel mod kamelens to. Dromedaren levede oprindeligt vildt i Sahara og på den Arabiske Halvø. Den kaldes derfor også for "Arabian camel" på engelsk.

Hvad kalder man en kamel med tre pukler?

Dromedaren har kun en pukkel, mens kamelen, der hedder Baktrisk kamel, er to-puklet. Mange tror, at de begge har vand i puklerne, men det passer ikke helt. De har nemlig fedt i puklerne. Og så er de så smart indrettet, at de kan lave fedt om til vand.

Hvor meget koster en kamel?

En enkelt ko koster i øjeblikket 8.000 etiopiske birr, svarende til små 2.500 kroner. En kamel kan fås for virka 4.500 kroner, mens en ged koster under 200 kroner.

Hvor lever der dromedarer?

Dromedaren er udbredt som tamdyr fra Nordafrika over Mellemøsten til Indien og Sydkina. Kamelen er tamdyr i Asien og lever kun vildt i Gobi-ørkenen på grænsen mellem Mongoliet og Kina.

Hvad bruger man kameler til?

Ørkenboerne bruger kamelen som husdyr og transportdyr. De får kød, mælk og uld fra kamelen. Selvom man efterhånden er begyndt at bruge lastbiler til transport istedet for kamelerne, holder mange stadig kameler, fordi de er et tegn på frihed og velstand.

Hvad spiser kameler i ørkenen?

Kamel
 • Navn: Baktrisk kamel.
 • Videnskabelige navn: Camelus bactrianus.
 • Vægt: 3 kg.
 • Højde: 1 cm.
 • Levealder: 40 år.
 • Drægtighed: 12 - 14 måneder.
 • Fødselsvægt: 35 kg.
 • Føde: Græsser, urter og blad.