:

Hvordan virker en selvtest?

Table of Contents:

 1. Hvordan virker en selvtest?
 2. Hvad betyder C og T på Coronatest?
 3. Hvor langt skal Podepinden op i næsen?
 4. Kan man pode sig selv i halsen?
 5. Hvordan tester de for Corona?
 6. Hvordan aflæses antigen test?
 7. Er en svag streg positiv?
 8. Hvor langt skal en selvtest op i næsen?
 9. Kan PCR-test tages i næsen?
 10. Kan man pode forkert?

Hvordan virker en selvtest?

PCR-test: Halspodning, hvor du får svar indenfor 24-48 timer. Denne test anbefales, hvis du har symptomer eller er nærkontakt. Covid-19 hjemmetest: Næsepodning, hvor resultatet kan aflæses efter 15-20 minutter. Antigentesten er CE-godkendt af et bemyndiget organ og dermed godkendt til hjemmebrug.

Hvad betyder C og T på Coronatest?

STANDARD Q COVID-19 Ag-testen har to præcoatede linjer, “C” kontrollinje, “T” testlinje på overfladen af nitrocellulosemembranen. Hverken kontrollinjen eller testlinjen i resultatruden er synlige, før der påføres prøver.

Hvor langt skal Podepinden op i næsen?

I modsætning til de hidtidige anvendte kviktest, skal podepinden på de nye test kun 2-3 cm op i næsen. Svar på testen kommer efter 15 minutter. ​- De nye test kommer på et godt tidspunkt, hvor vi så småt åbner samfundet igen, og hvor vi skal til at vænne os til at blive testet langt oftere end tidligere.

Kan man pode sig selv i halsen?

”Flere siger, at man kan pode sig selv i både halsen og næsen for at være dobbelt sikker. Problemet er med den løsning, at testen ikke er valideret under de omstændigheder, og så risikerer vi flere dobbelt positive, fordi noget i materialet fra svælget kan interferere med resultatet”, udtaler Allan Randrup Thomsen.

Hvordan tester de for Corona?

Skal du testes for COVID-19 skal du således fremover benytte en selvtest eller en PCR-test. Husk, at hvis du har symptomer på coronavirus, skal du vælge en PCR-test, hvor de fleste får svar senest dagen efter. Tester du positiv i en selvtest, skal du også have taget en PCR-test for at bekræfte resultatet.

Hvordan aflæses antigen test?

Placer teststrimlen på en flad overflade, og overfør 4 dråber ekstraheret prøve i en vinkel på 90° i prøvebrønden på teststrimlen.
 • 4 dråber. Aflæs testresultatet efter 15 til 30 min. ADVARSEL! ...
 • 3 dråber. Aflæs testresultatet efter 15 til 30 minutter som beskrevet i 4 Fortolkning af resultater. ADVARSEL!

Er en svag streg positiv?

Der er forskel på en svagt tydeligt streg og en streg, der kun kan findes, hvis man tager strimlen helt op til ansigtet, kniber øjnene sammen og ønsker med al sin kraft. Husk derfor: ”hvis testen er svag, så vent en ekstra dag”.

Hvor langt skal en selvtest op i næsen?

Podepinden skal omkring 2,5 centimeter op i næsen, og når du mærker, at podepinden møder lidt modstand, skal du stoppe. Når podepinden er på plads, roterer du den langsomt rundt inde i næseboret, så den rammer næseborets indersider. Gentag med samme podepind i det andet næsebor.

Kan PCR-test tages i næsen?

Forskerne konkluderer, at antigentest med podning i næsesvælget er et godt supplement til PCR-testen til brug i en situation, hvor der – som i vinter – er behov for at teste mange for COVID-19. - Det, der gjorde den her type hurtigtest til et godt supplement var netop det hurtige testsvar.

Kan man pode forkert?

Kan testen vise forkert? I nogle få tilfælde vil testen være negativ, selvom man i virkeligheden er smittet. Det kan fx ske, hvis man lige er blevet smittet, og virus derfor ikke har formeret sig tilstrækkeligt meget i svælget. Der findes også eksempler på at virus ”gemmer” sig i lungerne og ikke findes i svælget.