:

Hvor mange forskellige trekanter er der?

Table of Contents:

  1. Hvor mange forskellige trekanter er der?
  2. Hvor mange trekanter er der i denne figur?
  3. Hvor mange trekanter er der i en stjerne?
  4. Hvad vil det sige at to figurer er kongruente?
  5. Hvad betyder en trekant?

Hvor mange forskellige trekanter er der?

Der er tre forskellig trekanttyper, som I skal kunne. En trekant hvor alle vinkler er mindre end 90° kaldes en spidsvinklet trekant. En trekant hvor én vinkel er 90° kaldes en retvinklet trekant. En trekant hvor én vinkel er større end 90° kaldes en stumpvinklet trekant.

Hvor mange trekanter er der i denne figur?

Her er svaret I alt er der 18 trekanter på billedet. Her kan du se, hvordan man kommer frem til de 18 trekanter. Var du kommet frem til 18 trekanter på egen hånd, eller måtte du se svartavlen for at få hjælp? Stor debat på internettet: Er disse sko sorte eller hvide?

Hvor mange trekanter er der i en stjerne?

Det mest almindelige heksagram er Davidstjernen, der består af to trekanter lagt modsat over hinanden så de udgør en sekskantet stjerne. For heksagrammet i kinesisk tradition se I Ching.

Hvad vil det sige at to figurer er kongruente?

Kongruens, i geometri er to figurer kongruente ("geometrisk ens"), når de ved en flytning kan bringes til at dække hinanden. Fx er to trekanter kongruente, når to sider og den mellemliggende vinkel i den ene er parvis lig to sider og den mellemliggende vinkel i den anden.

Hvad betyder en trekant?

Trekant: Ro, stabilitet, uro, bevægelse, aktivitet og Treenigheden - Faderen, Sønnen og Helligånden. Hvis figurerne i et billede er anbragt i en trekantform, kan det være et symbol på Treenigheden (dvs. det at Gud, Jesus og Helligånden er ét væsen).